{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo: Popločavanje Ferhadije krajem sedmice

15.4.2013. u 13:23
0
3
Sarajevo: Popločavanje Ferhadije krajem sedmice
0
Sarajevo: Popločavanje Ferhadije krajem sedmice
Postavljanje ivičnjaka i izljevanje armirano-betonske podloge na kojoj će biti postavljene nove ploče u dijelu Ulice Ferhadija je u završnoj fazi. Trenutno se radi postavljanje ivičnjaka i betoniranje ploče na dijelu od BBI banke do Apoteke “Stari Grad”.
Kako su kazali iz Službe za komunalne poslove i investicije Općine, na tom dijelu će prije betoniranja postaviti slivnu rešetku dužine 40 metara.


“Postavljanje slivne rešetke su dodatni radovi, ali smo ustanovili da je to najbolji način sprječavanja slijevanja vode s Trga ispred Katedrale prema Ferhadiji”, pojasnili su u Službi, te dodali da bi popločavanje Ferhadije trebalo početi krajem sedmice.


Podsjećamo, radi se o projektu nastavka rekonstrukcije drugog dijela Ulice Ferhadija, od Ekonomskog fakulteta do Apoteke “Stari Grad”, kod Katedrale. Projekt podrazumijeva uklanjanje i odvoz postojećih ploča, izradu novog tampona, armirano-betonske podloge, slivnika i ivičnjaka, te ugradnju novih ploča od prirodnog granitnog kamena. Rekonstrukcijom je obuhvaćena i kompletna izmjena infrastrukture koja obuhvata vodovodne, plinske i telefonske instalacije, te izgradnju novih potrebnih priključaka za oborinsku kanalizaciju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: