Treća smjena
222

Sarajevo pod snijegom, iz "Rada" poručuju da čiste ulice prvog i drugog prioriteta

Piše: M. N.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Snježne padavine u glavnom gradu BiH intenzivirale su se tokom poslijepodneva, a saobraćajnice su prekrivene zbog čega se saobraćaj odvija sporije. Ekipe KJKP Rad izašle su na teren i od 21 sat intenzivno čiste saobraćajnice 1. i 2. prioriteta.

Kako nam je rekao portparol KJKP Rad Mirza Ramić, radnici i mašine u punom kapacitetu će raditi cijelu noć, a ukoliko se intenzitet snijega smanji preći će na čišćenje saobraćajnica 3. i 4. prioriteta.

"S obzirom na to da očekujemo nastavak padavina, treća smjena će raditi do 9 ujutro. nadamo se da ćemo imati prohodne saobraćajnice, što ne ovisi u potpunosti od KJKP RAD, već najviše od intenziteta snijega. Apelujemo na vozače da vode računa gdje parkiraju svoja motorna vozila, te napominjemo stanovnike da je dužnost da čiste snijeg ispred svojih stambenih i poslovnih objekata", rekao je Ramić.

Za čišćenje snijega ispred stambenih zgrada zadužen je upravitelj koji vrši održavanje u zgradama.

Prema podacima Federalnog hidrometeorloškog zavoda, snijeg u KS će nastaviti padati tokom noći i drugog dana vikenda. Padavine bi trebala prestati u ponedjeljak.

Apelujemo na vozače da prilagode svoju vožnju jer se, zbog niskih temperatura, na cestama stvorila poledica.