Komentari (115)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nije. Sarajevo je otislo u svijet. Ostao je samo GPS lokacije sa raspadajucom infrastrukturom i nevjerojatnim papanlukom, indolentnoscu da se pomakne zicagu i za svoje dobro. Ljudi koji su napravili tu Olimpijadu su otisli, a na njihovo mjesto su dosli primitivci koji su u..b..i..l..i.. taj grad. Oni su tako dobro uspjeli ono sto onima sa brada nije uspjelo.
Prosao sam cijeli rat u gradu. Moze li me neko podsjetiti kad su oni s brda unistili krov Skenderije? Od 1992-ge do 2102-te...koliko je dugo letila ta granata! Tek toliko da su objekti unisteni samo u ratu. I ko kaze da se nije obnovilo? Od donacija za obnovu su danasnje "elite" napravile sebi vikendice po Igmanu i Bjelasnici. Vi ste skroz pobrkali loncice!
@Nebojsa i onda je otisao na godisnji '91......izgleda da jos kulira
Citam ovaj clanak i nekako mi lijepo , toplo oko srca. Ipak je to nekad ovdje bilo. Ali citam i ove komentare i dolazim do jednog zakljucka... Nije bitno ko je kriv i za sta, to je vec sira tema, ali cijelo nase drustvo je jedna tesko oboljela kancerogena masa i skori kraj svemu ovome bi bio najbolja opcija za nas. Jer definitivno, lijeka nam nema.
1984 JE I BOG HODAO PO ZEMLJI.
...moj mladic i ja idemo sutra na Igman da se valjamo u snijegu...
Sjećam se... kada smo radili na pripremi te olimpijade dovlačli smo prevodioce i vozače koji su radili sa gostima i sportašima iz cijele bivše države, jer, jednostavno, među muslimanima se nije moglo naći onih koji govore jezike, onih koji dovoljno poznaju grad da bi pojasnili njegovu prošlost, niti dovoljno pouzdanih da se pojave i na vrijeme odvezu sportaše i goste na takmičenja. Zar vam dvoljno ne govori da su glavni likovi za tu olimpijadu bili Branko Mikulić, Ante Sučić i Emerik Blum? Skakaonice na Igmanu su napravila braca Gorišek iz Slovenije, a Holiday Inn Ivan Štraus. Kakva lijepa muslimanska imena! Ni tada niste bili ni za šta!
Ma kakvo Sarajevo i OI. Za to treba puno ulaganja i RADA, a Bosnje nisu ni za jedno od to dvoje, posebno ne ovo drugo. Naucili su se oslanjati na sadaku, a ne popravljati, graditi i raditi. Nema nista od ZOI osim sjecanja na to kako je to nekada izgledalo u jednoj drugoj drzavi, U ovoj drzavi koja pokusava da bude nasljednik ZOI-a nisu ni mine ocistili na olimpijskim planinama, ni zicaru nisu popravili, pola tramvaja u gradu su sadaka, tj. ljepsim rijecima receno, donacije, a oni bi se nesto proglasavali zasluznim za Olimpijadu 19840te! Ako su toliko zasluzni za ZOI 84 sto to nisu pokazali ni jednim primjerom do sada, pa ni 20 godina NAKON RATA, sto nisu bar POPRAVILI ono sto su nasljedili? Daj, prekinite se stalno kititi tudjim perjem, jer osim stotinu novih dzamija i puno sirotinje i ulicnih pasa niste nista napravili u tom gradu svih ovih dvadeset godina, a prisvajali bi sebi zasluge za ZOI 84 u koju je ulozila cijela bivsa drzava, a ne Sarajevo samo svojim ulaganjem i radom!
Ma jok, nego su euforični jer vidjeli da pada nešto bijelo, pa kontali da će nešto g_u_zovače ušmrkati.
Da ispravim: "krov Skenderije", umjesto "krvo skenderije" ! Jos uvijek se pise velikim slovom iako to odavno vise ne zasluzuje. P.S. Ovim nepismenima neka dezurni vehabija procita komentar i pokaze im kako ce klikati da ga sakriju.Hajde sad na klikanje b..a.g..r...o.!
A jel' bilo Sarajevo euforicno kada se prosle godine srusio krvo skenderije? ili je mozda bilo euforicno kada su zatvorili Zemaljski Muzej NAKON 123 GODINE rada? Nije? A znaci Sarajevo je euforicno samo kada se SJECA necega, a ne da se uhvati STVARNOG posla i ocisti PRAVI snijeg ili ocuva VEC POSTOJECI muzej! Koji ste vi bahati lijeni kriminalci... sve bi goozovace da vam neko drugi napravi i da u ruke. Fuj! Sadakasi bez ponosa i karaktera! Drago mi je sto ne zivim medju takvima! Fuj kako ste gadljivi sa tim vasim neradnickim sadakaskim mentalitetom, fuj, fuj, fuj, fuj fuj!!!!!!!!
@Okice Zelene O kakvoj demokraciji može govoriti narod koji kao svojeg predstavnika šalje hodžu (efendiju Smajkića) na pregovore o političkim pitanjima? Možda o "islamskoj demokraciji" stazama Alijine Deklaracije? Druže Alija mi ti se kunemo da sa Deklaracije ne skrenemo!
Vidim da ,,demokratija" cvijeta na ,,postovanom" klixu...ha ha al brisu komentare ,puste par sati!!! :-) joj jeste jadniiii
Kad Bo-s-nje pocnu pricati o olimpijadi, a oni tada nisu ni postojali. I to je bila olimpijada koju je citava bivsa drzava organizovala i finansirala, a da ne govorim o uredjenju skijaskih staza i elektronskom mjerenju vremena i toj citavoj organizaciji skijaskih takmicenja koje su odradili Slovenci, prema tome Bo-s-nje nisu imale nikakve uloge u svemu tome, a sve zasluge sebi pripisuju. Od cega ce Bo-s-nje finansirati olimpijadu od sa-da-ke medjunarodne zajednice, trazite do-nacije za olimpijadu, probajte se kandidovati za is-la-mske olimpijske igre, mozda to dobijete, dace vam arapska braca sa-da-ku, da dovedete jos bradatih naprednjaka u BiH. P.S. Sa-rajevo ce dobiti opet olimpijadu, odmah nakon sto i Te-he-ran dobije.
Vidim u.s.r.a.n.e s.m.r.d.e se oglasavaju i baljezfzgaju kako ih je "neko" protjero. Sarajevo ce opet imati olimpijadu, samo da se oslobodimo dejtonske ludjacke kosulje. A za one nostalgicne Bosnje svaka Jugoslavija bi uspjela bez s.m..r.d. a. da su je gradili Slovenci, Hrvati i Bosanci, bez s.m.r.d.a imali bi i danas jugoslaviju, dok je sa tim izrodima morala propast. I skriveni salonci sa portala prestanite s.m.r.d.a.m.a lupati po 80 pluseva!
Sta cini 30 godina RADA naspram 20 godina NERADA, kukanja, krivljenja cijelog svijeta za sve svoje neuspjehe i trazenje sadake? Pogledajte sta su Kinezi napravili za samo 30 godina od jednog malog grada i uporedite to sa Sarajevom u zadnjih dvadeset godina! Shenzhen danas ima nevjerojatnih 12 milijuna stanovnika i gradski proračun od 79,6 milijardi dolara, a 1980. je imao svega 20.000 stanovnika na 3 kvadratna kilometra! Tada su stanovnici hodali po prašini, vozili bicikle i motorno vozilo gotovo da nije bilo na vidiku u tom gradu. Danas taj grad ima najveću tvrtku na svijetu - Foxconn, jednu od najvećih luka i svoju burzu. Shenzhen je danas najbrže rastući grad na planeti. Oko Sarajeva jos nisu ociscene ni mine nakon skoro 20 godina od rata! Vijecnici obnovise dio fasade, zatvorise muzeje, a od zicare nema ni Z na vidiku! http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/foto-zapanjujuca-transformacija-od-gradica-do-megalopolisa-u-30-godina---273237.html
Upravo je ova olimpijada doprinjela raspadu Jugoslavije i ratu... Olimpijada je data Jugoslaviji i bas Sarajevu kao pogodnom tlu da se iskoristi i ubaci dovoljno CIA i drugih agenata, koji su nakon toga, kako se ispostavilo odradili dobar posao... Ne pričam napamet, ima dokumentarni film, gdje baš ti agenti o tome i pričaju...