{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo Peace Event 2014: Ka kulturi mira, nenasilnog djelovanja i pravde

12.5.2014. u 14:52
5
2
Sarajevo Peace Event 2014: Ka kulturi mira, nenasilnog djelovanja i pravde
5
Sarajevo Peace Event 2014: Ka kulturi mira, nenasilnog djelovanja i pravde
Mirovni događaj Sarajevo 2014. predstavlja priznanje svim mirovnim inicijativama koje cvijetaju decenijama, ali i podsjetnik da se mir mora njegovati. Realizirat će se od 06. do 09. juna, 2014. godine.
Mirovni događaj Sarajevo 2014. predstavljat će međunarodnu platformu za razmjenu informacija i diskusije na različite teme vezane za nenasilno djelovanje i mir. U tom smislu, promovisat će se i podržati kulturalna promjena za mir.

Glavne teme Mirovnog događaja Sarajevo 2014 bit će "Mir i društvena pravda; Kultura mira i nenasilnog djelovanja", "Rodna ravnopravnost: Žene i mir", "Pomirenje i suočavanje sa prošlošću", "Militarizam i alternative".

Navedene teme realizirat će se kroz radne grupe: Umjetnost i kultura; Mirovni kamp za mlade; Komunikacija i Međunarodni forum. Unutar radnih grupa održat će se više od stotinu radionica, plenarnih sesija, konferencija, okruglih stolova, susreta mladih aktivista i zagovarača mira, kao i pozorišnih predstava, projekcija filmova, izložbi umjetničkih djela i fotografija te koncerti, prezentacije književnih djela i ulične aktivnosti.

Dobitnici Nobelove nagrade za mir Mairead Maguire i Adolfo Perez Esquivel, učestvovat će na otvaranju i zatvaranju Mirovnog događaja Sarajevo 2014.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: