BiH
0

Sarajevo: Otvoren AC Milan Park

FENA
Nakon prošlogodišnjeg uspješno organiziranog fudbalskog kampa za dječake, slavni italijanski klub A.C. Milan u subotu je u Sarajevu na platou ispred Narodnog pozorišta otvorio A.C. Milan Park za dječake i djevojčice uzrasta od 3 do 18 godina.

Ovaj jedinstveni park već je obišao sve zemlje u kojima A.C. Milan organizira svoje kampove i pruža neponovljivo iskustvo ljubiteljima fudbala, od velikih tobogana preko interaktivnih fudbalskih igara do turnira 3x3, uz dobru muziku i mnogo zabave. Milan Park će biti otvoren i u nedjelju od 10 do 18 sati , a ulaz je besplatan.

Cijeli projekat je i ove godine realiziran uz pomoć UPI Banke, članice Intesa Sanpaolo Grupe, te partnera "Klas" i MIMS Grupe.

Osim toga i ove godine će od 7. do 18. jula biti organizovan i AC Milan Junior Kamp, na kojem će moći učestvovati 300 dječaka iz svih dijelova BiH.

Protekle sedmice promociju oba ova projekta u Sarajevu je vodio proslavljeni talijanski igrač Franco Barezi.

Već više od jednog stoljeća, A.C. Milan predstavlja sinonim za fudbal, zabavu, uzbuđenje i uspjeh. Tim "Rossonera" može se pohvaliti činjenicom da predstavlja vodeći klub u svijetu po broju međunarodnih trofeja. Od osnivanja 1899. godine, A.C. Milan je osvojio 17 italijanskih prvenstava, šest evropskih kupova, tri interkontinentalna kupa, četiri evropska superkupa, pet italijanskih superkupova, pet italijanskih kupova, i dva Kupa pobjednika kupova.