"Istina za Vedrana"
18

Sarajevo oblijepljeno plakatima povodom 10 godina od ubistva Vedrana Puljića

E. B.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: D. Ć./Klix.ba)
Danas se navršava deset godina od ubistva navijača FK Sarajevo Vedrana Puljića u Širokom Brijegu, a jutros su širom glavnog grada Bosne i Hercegovine osvanuli plakati i transparenti s porukom "Istina za Vedrana".
Navijači FK Sarajevo i porodica Vedrana Puljića se već deset godina bezuspješno bore da se istina konačno sazna, a ubica adekvatno kazni.

Ipak, godine su prolazile jedna za drugom, ali ovaj slučaj nije riješen i, nažalost, izgleda da neće ni biti riješen u skorijoj budućnost.

Jutros su širom Sarajeva polijepljeni plakati s natpisom "Istina za Vedrana" i fotografijom s mjesta ubistva, čime su navijači Sarajeva jasno poručili da neće odustati od borbe za pravdu.

Također, širom grada mogu se vidjeti transparenti s natpisima "deset godina istina se sakriva" i "deset godina nepravde".

Dvadesetčetverogodišnji Vedran Puljić ubijen je hicem iz pištolja 4. oktobra 2009. godine u Širokom Brijegu u neredima koji su prethodili utakmici između NK Široki Brijeg i FK Sarajevo.

Navijači FK Sarajevo i porodica ubijenog Vedrana će danas obići njegovo posljednje počivalište na Gradskom groblju Bare u 17 sati.