BiH
23

Sarajevo: Nepoznata osoba oštetila rezervoar, normalizacija snabdijevanja vodom iza 17 sati

Piše: I. P.
Ilustracija (Foto: Klix.ba)
Ilustracija (Foto: Klix.ba)
Snabdijevanje vodom u pojedinim sarajevskim naseljima bit će uspostavljeno tokom dana, a nakon što je ispražnjen rezervoar na Humu.

Kako je za Klix.ba potvrđeno iz KJKP "Vodovod i kanalizacija", snabdijevanje vodom bit će normalizovano iza 17 sati, dok je odluka donesena u saglasnosti sa Tužilaštvom Kantona Sarajevo.

Naime, vodosnabdijevanje na području Pofalića i Velešića prekinuto je nakon informacije da je došlo do oštećenja rezervoara na Humu.

Iz Policijske stanice Novo Sarajevo potvrđeno je da je u nedjelju ok 15:40 minuta došlo do oštećenja rezervoara prilikom čega je nepoznata osoba oštetila zid i metalnu ogradu objekta.

Po dojavi reagovalo je preduzeće "Vodovod i kanalizacija" koja je prekinula vodosnabdijevanje zbog opasnosti od onečišćenja. Preliminarni testovi su pokazali da je voda pitka, ali se za mikrobiološke nalaze mora čekati 48 sati.

Ipak, s obzirom na prve rezultate testa čistoće, ViK će nakon pražnjenja rezervoara i punjenja istog svježom vodom uspostaviti normalno snadbijevanje vodom.