{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo: Načelnici gradskih općina protiv poskupljenja vode

12.8.2013. u 14:10
10
26
Sarajevo: Načelnici gradskih općina protiv poskupljenja vode
10
Sarajevo: Načelnici gradskih općina protiv poskupljenja vode
U Općini Stari Grad danas je održan sastanak načelnika sarajevskih općina, u okviru redovne saradnje gradskih općina.
Domaćin sastanka bio je načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, a pridružili su mu se načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić, dok su načelnik Općine Centar Dževad Bećirević i gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić opravdali svoje odsustvo godišnjim odmorima.

Prema riječima načelnika Hadžibajrića, razgovarali su o aktuelnim temama, s posebnim osvrtom na probleme u vodosnabdijevanju građana Sarajeva i odluku Vlade Kantona Sarajevo o poskupljenju vode. Načelnici su saglasni u mišljenju da najavljeno poskupljenje cijena vode nije u skladu sa finansijskim mogućnostima građana Sarajeva, te da su porodice sa više članova oštećene i plaćat će znatno više račune.

“Ovo poskupljenje je nesrazmjerno računici koja je predstavljena u javnosti, a naročito će biti pogođene višečlane porodice u individualnoj gradnji, tj. u porodičnim kućama. Kako je ta vrsta gradnje specifična za rubna područja, u Starom Gradu imamo oko 85% te vrste gradnje, bojim se da će naši građani posebno biti na udaru", upozorio je Hadžibajrić. “U ovakvim slučajevima računi za vodu neće biti uvećani za 20%, kako je najavljeno, nego za 41,6%".

Načelnici Hadžibajrić, Koldžo i Efendić potvrdili su još jednom da će istrajati u insistiranju na donošenju novog Zakona o dobrobiti životinja kako bi se konačno riješio problem pasa lutalica na ulicama sarajevskih općina.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: