Opasno po građane
47

Sarajevo: Na Koševu se vrši rekonstrukcija stepeništa, rukohvati zalijepljeni selotejpom

A. L.
Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj
Općina Centar Sarajevo sredinom februara počela je s radovima na sanaciji stepeništa u ulici Marcela Šnajdera u naselju Koševo, ali građani su primijetili da je tokom radova došlo do vjerovatno privremenog saniranja štete zbog kojeg bi mnogi mogli dobiti povrede.

Kako se može vidjeti na fotografijama koje je građanin poslao redakciji portala Klix.ba, rukohvati koji se nalaze pored stepeništa, a prethodno su bili rastavljeni, spajani su uz pomoć selotejpa.

Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj

S obzirom da je Općina Centar objavila da su radnici firme "RE-Inžinjering' radove počeli 16. februara, a još uvijek nema objave o završetku, moguće je da su radovi još uvijek u toku. Bez obzira na to, selotejpi su prilično neprimjetni jer su prefarbani istom bojom kao ograda. Zbog toga postoji veliki rizik da građani koji budu koristili rukohvate na kraju zadobiju ozbiljne povrede jer nigdje nije jasno označeno upozorenje da su labilni.

Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj

Ranije je Općina objavila da se radi o projektu koji će biti finansiran sredstvima iz budžeta Općine u iznosu od 96.137 KM.

"Kako je objasnio predstavnik izvođača radova prema projektu prvo obnavljaju zid koje razdvaja kompleks Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu od stepeništa koje povezuje ulice Marcela Šnajdera i Asima Ferhatovića. Nakon ovoga slijedi uklanjanje starih i postavljanje novih kulir ploča duž cijelog stepeništa. Čišćenje i farbanje rukohvatne ograde je zadnja faza projekta", saopćeno je 16. februara iz Općine Centar.