{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo: Mještani Gornjeg Kromolja blokirali saobraćajnicu jer nemaju gradski prevoz

13.2.2018. u 21:22
39
140
Sarajevo: Mještani Gornjeg Kromolja blokirali saobraćajnicu jer nemaju gradski prevoz
39
Građani sarajevske općine Centar koji žive na Gornjem Kromolju blokirali su večeras saobraćajnicu koja povezuje ovo naselje s Poljinama i ostalim okolnim mjestima jer već mjesecima nemaju redovan gradski prevoz.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Kako nam je rekao jedan od mještana, djeca idu pješke do škole, a ljudi do posla. Nerijetko ih napadnu i psi lutalice.

"Djecu voze na motokultivatoru, kada imaju para plate taksi, ali većinom pješke. Kombija nema danima i večeras nakon što smo stajali više od pola sata se pojavio, ali smo ga blokirali jer su znali da ćemo blokirati ulicu", rekao je.

Kažu da je situacija neizdrživa i da svakodnevno strahuju za sigurnost svoje djece. Poručili su da je ovo bio protest upozorenja i od nadležnih traže da riješe ovu situaciju.

Oko 100 mještana blokiralo je ulicu do 21 sat, a na terenu su bili i službenici MUP-a KS koju su kazali kako nije bilo narušavanja javnog reda i mira.

Novo okupljanje mještana zakazano je za sutra u 19:30 sati kada očekuju da će im se obratiti neko iz GRAS-a.

Kako nam je ranije rekao privremeni upravnik KJKP GRAS Haris Gušić, problem je taj što su vozila dotrajala i u kvaru, a trenutno nemaju dijelova kako bi ih popravili. Istakao je kako u Ministarstvu saobraćaja KS postoji novac za nabavku novih vozila, ali da Konkurencijsko vijeće i Agencija za javne nabavke trebaju uraditi svoj dio posla.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: