BiH
103

Sarajevo: Majka osumnjičena za čedomorstvo puštena da se brani sa slobode

Piše: E. G.
Dvadesetjednogodišnja M. M. koja se sumnjiči za ubistvo svog novorođenog djeteta, čije tijelo je pronađeno u kontejneru za smeće na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu u julu, puštena je da se brani sa slobode u daljoj fazi postupka.

Pred Kantonalnim tužilaštvom Sarajevo otorena je istraga protiv osumnjičene M. M., rođene 1993. godine u mjestu Fojhari u općini Srebrenica, zbog osnova sumnje da je počinila krivično djelo čedomorstvo.

Ona je 16. jula priznala počinjenje krivičnog djela sarajevskoj policiji, navodeći da je tijelo djeteta bacila u kontejner nakon ubistva. Nakon toga joj je određen pritvor.

"Pritvor joj je odredio Općinski sud Sarajevo, iz razloga predviđenih članom 146. stav 1. tačka b., odnosno zbog osnovane bojazni da bi ona mogla ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te kako su u međuvremenu svjedoci saslušani, samim tim nisu postojali zakonski razlozi za upućivanje prijedloga za produženje navedne mjere pritvora, pa je osumnjičena puštena da se brani sa slobode u daljoj fazi postupka", rečeno je za Klix.ba u Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Kantonalno tužilaštvo Sarajevo je naredilo potrebna vještačenja i druge potrebne istražne radnje, te u saradnji sa nadležnom policijskom upravom preduzima i druge istražne radnje u cilju dokumentovanja osnovane sumnje u ovom predmetu, dodaju u Tužilaštvu.