{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo: Kružni tok na Otoci bi trebao biti gotov za mjesec dana

16.7.2015. u 07:59
16
36
Sarajevo: Kružni tok na Otoci bi trebao biti gotov za mjesec dana
16
Radovi na izgradnji kružnog toka na spoju ulica Džemala Bijedića i šeste transverzale odvijaju se predviđenom dinamikom, a planirano je da budu završeni do polovine augusta.
Radnici građevinske firme Euro-asfalt završili su radove na izgradnji dubinske drenaže i trenutno se vrše radovi na postavljanju ivičnjaka i pripremama donjeg sloja kolovozne konstrukcije. Najveći dio posla radi se u večernjim satima, tako da dosadašnji tok radova nije bitno uticao na odvijanje saobraćaja na ovom lokalitetu.

Projekat, koji zajednički finansiraju Općina Novi Grad Sarajevo i Direkcija za puteve Kantona Sarajevo, od izuzetne je važnosti kako bi se riješio dugogodišnji problem saobraćajnih gužvi do kojih dolazi u jutarnjim i poslijepodnevnim satima na raskrsnici u Buča Potoku i kod podvožnjaka na Otoci.

Osim toga, izgradnjom kružnog toka dobit će se bolje i s aspekta saobraćajne bezbjednosti daleko povoljnije saobraćajno rješenje.

Međutim, da bi se problem saobraćajnih gužvi riješio na kvalitetan način, a ovo saobraćajno rješenje imalo punu funkciju, neophodno je izgraditi i drugi kružni tok na spoju ulica Safeta Zajke i šeste transverzale.

U narednom periodu trebali bi početi radovi na izmještanju vodovodne cijevi na tom lokalitetu, nakon čega će uslijediti izgradnja i tog kružnog toka.

Ove sedmice planiran je zajednički sastanak predstavnika Općine Novi Grad, Direkcije za puteve KS i KJKP Vodovod i kanalizacija kako bi se definisala dinamika tih radova, a firma Euro-asfalt je izrazila spremnost da radove izvede brzo i efikasno.

Planirano je da oba kružna toka budu završena do kraja ove građevinske sezone. Projekat će koštati oko 2,1 milion maraka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: