Pogledajte galeriju
73

Sarajevo: Jutros otežano kretanje svim učesnicima u saobraćaju, snijeg rušio i stabla

S. Š.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Obilne snježne padavine koje su tokom jučerašnjeg dana dovele do formiranja snježnog pokrivača u Sarajevu, ostavile su za sobom probleme, kako za vozače, tako i za pješake

Dok su glavne saobraćajnice u Sarajevu uglavnom prohodne, većina trotoara i prijelaza za pješake do jutros nije bilo očišćeno što umnogome usporava, samim time, i otežava kretanje.

Osim toga, zbog usporenog saobraćaja nisu isključena ni duža čekanja na autobuskim i tramvajskim stajalištima.

Također, obilan snijeg tokom noći je ostavio zatrpane mnoge automobile što je i zabilježio fotoreporter Klix.ba.

Također, snijeg koji je napadao, zbog svoje težine, doveo je do pucanja grana i obaranja stabala drveća što dovodi u opasnost sve učesnike u saobraćaju.

Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba

KJKP Rad Sarajevo na svom Facebooku izvještava građane o aktivnostima svojih uposlenika, pa su tako izvijestili da su u toku noću sva vozila bila na terenu uz angažovanje 90 radnika na ručnom čišćenju.

Iz BIHAMK-a su jutros obavijestili građane da na sarajevskim ulicama nema zastoja ili obustave saobraćaja zbog snijega, izuzev na onim dionicama gdje su u toku radovi. To su ulica Hendekuša (obustava od sedam do 18 sati), a zbog izvođenja sanacionih radova usporeno se saobraća u ulicama: Bistrik, Smaila Šikala, Safeta Zajke, Kranjčevićeva, Izeta Čomora, Butmirska cesta, Plavi put, Ilirska ulica, Panjina Kula, Crni Vrh i Ramiza Salčina.

Na osnovu prognoze FHMZ-a, snježne padavine nastavit će se i tokom sedmice.