|

FOTO
/
Sarajevo i Novi Pazar proširili prijateljske odnose

Sarajevo i Novi Pazar proširili prijateljske odnose
0
S
Sarajevo-x.com
22.4.2011. u 14:15
42
komentara
0

dijeljenja
Sarajevo i Novi Pazar proširili prijateljske odnose
Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen i gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović potpisali su Memorandum o saradnji između dva grada u okviru svečane akademije povodom 550 godina postojanja Novog Pazara.
Memorandum podrazumijeva razvijanje privrednih, kulturnih, obrazovnih i drugih odnosa u skladu sa tradicionalnim prijateljstvom, zatim učvršćivanje međusobne saradnje i proširivanje prijateljskih odnosa, razvoj regija i država.

"Ima nešto što Sarajevo i Novi Pazar zaista temeljito veže – to je isti osnivač Isa-beg Ishaković, s tim što je Sarajevo godinu dana mlađe", istaknuo je gradonačelnik Alija Behmen podvukavši da gradove Sarajevo, Podgoricu i Sombor, čiji su gradonačelnici potpisali Memorandum o saradnji sa Novim Pazarom, vezuje multietničnost i to što su ovakvi gradovi budućnost regiona i Evrope.


"Mi opet moramo, nanovo da izgradimo povjerenje među građanima prije svega. Bitno je da naši građani znaju da smo mi svi prijatelji i saradnici u izgradnji mira koji je potreban ovom regionu, a ovom regionu potrebna je i Evropa u koju ćemo otići kada Evropa dođe kod nas", dodao je Behmen.

"Naš cilj je da imamo što više prijatelja, jer uz njihovu pomoć ćemo lakše u prosperitet i u Evropu", rekao je gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović.


Sarajevo će naredne godine obilježiti 550. godišnjicu od svog osnivanja.
Prijavi grešku


Komentari (42)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...