{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Sarajevo i Novi Pazar proširili prijateljske odnose

S
22.4.2011. u 14:15
0
42
Sarajevo i Novi Pazar proširili prijateljske odnose
0
Sarajevo i Novi Pazar proširili prijateljske odnose
Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen i gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović potpisali su Memorandum o saradnji između dva grada u okviru svečane akademije povodom 550 godina postojanja Novog Pazara.
Memorandum podrazumijeva razvijanje privrednih, kulturnih, obrazovnih i drugih odnosa u skladu sa tradicionalnim prijateljstvom, zatim učvršćivanje međusobne saradnje i proširivanje prijateljskih odnosa, razvoj regija i država.

"Ima nešto što Sarajevo i Novi Pazar zaista temeljito veže – to je isti osnivač Isa-beg Ishaković, s tim što je Sarajevo godinu dana mlađe", istaknuo je gradonačelnik Alija Behmen podvukavši da gradove Sarajevo, Podgoricu i Sombor, čiji su gradonačelnici potpisali Memorandum o saradnji sa Novim Pazarom, vezuje multietničnost i to što su ovakvi gradovi budućnost regiona i Evrope.


"Mi opet moramo, nanovo da izgradimo povjerenje među građanima prije svega. Bitno je da naši građani znaju da smo mi svi prijatelji i saradnici u izgradnji mira koji je potreban ovom regionu, a ovom regionu potrebna je i Evropa u koju ćemo otići kada Evropa dođe kod nas", dodao je Behmen.

"Naš cilj je da imamo što više prijatelja, jer uz njihovu pomoć ćemo lakše u prosperitet i u Evropu", rekao je gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović.


Sarajevo će naredne godine obilježiti 550. godišnjicu od svog osnivanja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: