{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Intenzivirati saradnju između Sarajeva i Prata

F
17.5.2011. u 13:44
0
0
Intenzivirati saradnju između Sarajeva i Prata
0
Intenzivirati saradnju između Sarajeva i Prata
Zamjenica predsjedavajućeg Gradskog vijeća Grada Sarajeva Tatjana Ljujić-Mijatović primila je danas predsjedavajućeg Gradskog vijeća italijanskog pobratimskog Grada Prata Maurizija Bettazzija koji boravi u Sarajevu kao gost Općine Novo Sarajevo, a povodom obilježavanja Dana ove gradske općine.
Prijemu je prisustvovao i načelnik novosarajevske općine Nedžad Koldžo.

Uime Grada Sarajeva i njegovih građana, Ljujić-Mijatović se zahvalila na izuzetnoj humanitarnoj pomoći koju je Grad Prato pružio u vrijeme opsade našem gradu.

"Jedan od posebnih odnosa je odnos s Gradom Pratom, s kojim je Sarajevo pobratim punih 16 godina. Kao što vjerujem da će Vaša posjeta Novom Sarajevu rezultirati novim idejama i otvaranjem puteva sadržajne saradnje na svim poljima, tako vjerujem da će današnji susret u Gradskom vijeću Sarajeva podstaknuti intenziviranje konkretne saradnje na dobrobit i interes građana naša dva grada", istaknula je Ljujić-Mijatović.

Gosta je ukratko upoznala s ustrojem i funkcioniranjem Gradskog vijeća Grada Sarajeva.

Predsjedavajući GV-a Grada Prata Maurizio Bettazzi izrazio je uvjerenje u jačanje ekonomske, kulturne i svake druge saradnje sa Gradom Sarajevom te istakao da su otvoreni za sva pitanja i potrebe.

"Bili smo tu i uvijek ćemo biti tu za građane Sarajeva", kazao je Bettazzi i potvrdio izuzetne veze između Grada Prata i Općine Novo Sarajevo.

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo izrazio je zadovoljstvo izuzetnom prijateljskom saradnjom s Gradom Pratom koja traje od 2006, uz realizaciju niza konkretnih projekata, saopćeno je iz Grada Sarajeva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: