{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Intenzivirati saradnju između Sarajeva i Prata

F
17.5.2011. u 13:44
0
0
Intenzivirati saradnju između Sarajeva i Prata
0
Intenzivirati saradnju između Sarajeva i Prata
Zamjenica predsjedavajućeg Gradskog vijeća Grada Sarajeva Tatjana Ljujić-Mijatović primila je danas predsjedavajućeg Gradskog vijeća italijanskog pobratimskog Grada Prata Maurizija Bettazzija koji boravi u Sarajevu kao gost Općine Novo Sarajevo, a povodom obilježavanja Dana ove gradske općine.
Prijemu je prisustvovao i načelnik novosarajevske općine Nedžad Koldžo.

Uime Grada Sarajeva i njegovih građana, Ljujić-Mijatović se zahvalila na izuzetnoj humanitarnoj pomoći koju je Grad Prato pružio u vrijeme opsade našem gradu.

"Jedan od posebnih odnosa je odnos s Gradom Pratom, s kojim je Sarajevo pobratim punih 16 godina. Kao što vjerujem da će Vaša posjeta Novom Sarajevu rezultirati novim idejama i otvaranjem puteva sadržajne saradnje na svim poljima, tako vjerujem da će današnji susret u Gradskom vijeću Sarajeva podstaknuti intenziviranje konkretne saradnje na dobrobit i interes građana naša dva grada", istaknula je Ljujić-Mijatović.

Gosta je ukratko upoznala s ustrojem i funkcioniranjem Gradskog vijeća Grada Sarajeva.

Predsjedavajući GV-a Grada Prata Maurizio Bettazzi izrazio je uvjerenje u jačanje ekonomske, kulturne i svake druge saradnje sa Gradom Sarajevom te istakao da su otvoreni za sva pitanja i potrebe.

"Bili smo tu i uvijek ćemo biti tu za građane Sarajeva", kazao je Bettazzi i potvrdio izuzetne veze između Grada Prata i Općine Novo Sarajevo.

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo izrazio je zadovoljstvo izuzetnom prijateljskom saradnjom s Gradom Pratom koja traje od 2006, uz realizaciju niza konkretnih projekata, saopćeno je iz Grada Sarajeva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: