{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo i Innsbruck u pobratimskim vezama već 31 godinu

F
6.4.2011. u 08:24
0
0
Sarajevo i Innsbruck u pobratimskim vezama već 31 godinu
0
Sarajevo i Innsbruck u pobratimskim vezama već 31 godinu
Gradonačelnik Sarajeva prof. dr. Alija Behmen, predsjedavajuća Gradskog vijeća Tatjana Ljujić Mijatović i dogradonačelnici Miroslav Živanović i Igor Kamočaji primili su jučer delegaciju pobratimskog Grada Innsbrucka s gradonačelnicom Christinom Oppitz-Plörer na čelu.
Dužnosnici Sarajeva i Innsbrucka razgovarali su o nastavku i intenziviranju saradnje na svim područjima od interesa za građane dvaju gradova, koja su u pobratimskim odnosima već 31 godinu.

"Veoma sadržajna saradnja između naša dva partnerska i olimpijska grada nikada nije prekidana. To treba cijeniti i dalje raditi na produbljivanju veza, posebno u oblasti obrazovanja, sporta i kulture", istaknuo je Behmen.

Behmen je zahvalio Gradu Innsbrucku na stipendiranju dva studenta sarajevskog Univerziteta, smjera turističkog menadžmenta, donaciji u vatrogasnim vozilima, podršci razvoju sarajevskog zimskog sporta, kao i razmjeni učenika srednjih škola primijenjenih umjetnosti, koji zajednički rade na realizaciji izložbe "Connecting art".

Gradonačelnica Christina Oppitz-Plörer je kazala da je većina delegacije Innsbrucka prvi put u Sarajevu i raduju se što će prisustvovati programu obilježavanja 6. aprila - Dana grada Sarajeva.

"Ono što nas spaja je olimpijski duh i njegovo očuvanje. Također, razmjena mladih je najbolja osnova za jačanje budućih partnerskih veza između uprava i službi Sarajeva i Innsbrucka", istaknula je gradonačelnica Christina Oppitz-Plörer.

Gradonačelnica Innsbrucka pozvala je predstavnike Grada Sarajeva da 13. januara 2012. prisustvuju Prvim zimskim olimpijskim igrama mladih, koje će biti održane u Innsbrucku.

Delegacija Innsbrucka boravi u trodnevnoj posjeti Sarajevu, a povodom Dana grada Sarajeva, saopćeno je iz Uprave Grada Sarajeva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: