Uoči 23. SFF-a
847

Sarajevo hvata festivalska groznica, grad prepun gostiju

Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Noć uoči početka 23. Sarajevo Film Festival na sarajevskim ulicama i punim ugostiteljskim objektima te ljetnim baštama vlada sjajna festivalska atmosfera i raste uzbuđenje.

I ove tople noći grad je pun i turista koji su stigli kako bi pogledali filmove iz bogatog programa ovogodišnjeg SFF-a i vidjeli neke od zvijezda koje će ga uveličati svojim filmovima i pojavljivanjem na crvenom tepihu, a nerijetko i druženjem sa fanovima i uživanjem u šetnji gradom i posjetama ugostiteljskim objektima.

Atmosferu uoči početka SFF-a večeras u Domu mladih zagrijava Mahmut Orhan uz Indie Dance/Nu disco i Deep House. Ovaj turski DJ koji je jedna od najvećih senzacija u 2017. godini prvi put dolazi u Sarajevo i to nakon nastupa na najvećim svjetskim festivalima.

O lokacijama na kojima se možete dobro provesti nakon festivalskih dešavanja Klix.ba je već pisao, a i ove godine u Sarajevo su, zbog najznačajnijeg regionalnog festivala sedme umjetnosti, stigli brojni posjetioci iz zemalja regije, Evrope i svijeta, a skoro svi smještajni kapaciteti već su popunjeni.

Interesovanje za karte je veliko, a najveća filmska smotra ovog dijela Evrope počinje u petak u 20:30 sati kada će publika nakon druženja na Festivalskom trgu i šetnje crvenim tepihom moći pogledati film finskog režisera Akija Kaurismakija "Druga strana nade". Film govori o Sirijcu koji bježi iz ratom razorene zemlje i u Finskoj dolazi sakriven u kontejneru s ugljem.

SFF