{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo: Građani pronosali bedževe "Ne dajem mito"

S
16.6.2011. u 14:20
0
47
Sarajevo: Građani pronosali bedževe "Ne dajem mito"
0
Građanima Sarajeva danas su ispred Katedrale dijeljeni bedževi "Ne dajem mito" i informativne zdravstvene knjižice.
U Sarajevu je danas održana promotivna akcija u organizaciji Centra civilnih inicijativa (CCI), u okviru koje su građanima dodijeljeni bedževi "Ne dajem mito", kao i informativne zdravstvene knjižice sa informacijama o zakonom zagarantovanim pravima građana i pacijenata, a u cilju ukazivanja na štetnost korupcije po društvo u cjelini i besmislenost davanja mita u svrhu dobijanja adekvatne zdravstvene usluge.

Ulična akcija je nastavak aktivnosti na informativno-zagovaračkoj kampanji borbe protiv korupcije u zdravstvu, koja je pokrenuta početkom 2011. godine, a kojom se nastoji doprinjeti pronalasku sistemskih rješenja za zaštitu prava pacijenata i digniteta ljekarske prakse, ali i educirati javnost o pravima građana i pacijenata koja su zakonom zagrantovana.

"Davanje i uzimanje mita je krivično djelo i za njega postoji rješenje, a spremnost i hrabrost građana da odbiju u tome učestvoati i da prijave korupciju jedan je od načina rješavanja ovog ozbiljnog problema našeg društva. Zbog toga je, pored sistemskih, zakonskih rješenja za borbu protiv korupcije, jedan od ključnih koraka pridobijanje svakog pojedinca za njegov vlastiti doprinos u borbu protiv korupcije, te jačanje svijesti o dugoročnoj štetnosti korupcije i važnosti ostvarivanja zakonom zagarantiranih prava pacijenata i građana općenito", rekaa je Adis Arapović, projekt menadžer CCI-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: