Gužve na šalterima
9

Sarajevo: Građani iz Novog Grada se pitaju zašto šalteri u MUP-u rade samo do 13:00 sati

B. T.
Građani se žale na gužve (Foto: Printscreen)
Građani se žale na gužve (Foto: Printscreen)
Građani koji ovih dana obavljaju registraciju, odnosno ostalu "papirologiju" vezanu za automobile izražavaju nezadovoljstvo što u novogradskoj podružnici Sektora za administraciju MUP-a KS te poslove mogu obaviti samo do 13 sati. Zbog toga se, kako javljaju, stvaraju gužve.

U MUP-u KS pak potcrtavaju da im je radno vrijeme od 7:30 do 16:00 sati, ali da sa strankama rade do 13:00, kako bi poslije toga mogli obrađivati njihove zahtjeve i omogućiti da oni budu što prije obrađeni.

Ovakav način rada je, kako kažu, rezultat objektivnih okolnosti, a postavljen je s ciljem efikasnosti. Kako dodaju, zbog takve organizacije zahtjevi budu završeni u roku od 24 sata ukoliko se radi o uobičajenom predmetu, odnosno 48 sati ukoliko je riječ o komplikovanijem slučaju.

Dodaju da u Novom Gradu imaju veliki obim posla s obzirom na 40.632 registrirana automobila u toj općini, za koje rade prijave, odjave, promjene podataka…

Napominju da je Sektor za administraciju tokom pandemije bez prestanka radio i pružao usluge građanima i pored poteškoća koje su nastale zbog kadrovske nepopunjenosti.