{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo: Danas javna rasprava o Sutorini

S
SRNA
24.2.2015. u 08:28
0
6
Sarajevo: Danas javna rasprava o Sutorini
0
Sarajevo: Danas javna rasprava o Sutorini
Foto: Arhiv/Klix.ba
Ustavnopravna komisija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH organizovaće danas u Sarajevu javnu raspravu o pitanju statusa Sutorine.
U javnoj raspravi učestvovat će članovi Parlamentarne skupštine BiH, predstavnici Predsjedništva BiH, Vijeća ministara BiH, ministarstava vanjskih poslova, civilnih poslova i pravde BiH, Komisije za granice BiH, Ustavnog suda BiH, pravni eksperti, te predstavnici udruženja građana.

Poslanik SDP-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Denis Bećirović podnio je Prijedlog rezolucije o Sutorini, kojom traži da to zakonodavno tijelo ocijeni neprihvatljivim, neutemeljenim i štetnim Prijedlog ugovora o granici između BiH i Crne Gore, koji je utvrdilo Vijeće ministara BiH početkom novembra 2014. godine.

Prema tom prijedlogu ugovora, Sutorina bi trebalo da voljom organa BiH trajno ostane u sastavu Crne Gore, te se definiše granica koja će na terenu biti obilježena u roku od tri godine od stupanja na snagu ugovora.

Granica se, prema tom ugovoru, proteže od tromeđe BiH, Crne Gore i Srbije na sjevernom dijelu, do tromeđe BiH, Crne Gore i Hrvatske na južnom dijelu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: