BiH
49

Sarajevo City Center testirao medija fasadu, građani iznenađeni jačinom svjetlosti

Piše: N. Jamaković
Ovako je medija fasada SCC-a izgledala sinoć (Foto: Klix.ba)
Ovako je medija fasada SCC-a izgledala sinoć (Foto: Klix.ba)
U srijedu navečer Sarajevo City Center je testirao jedan dio medija fasade koja će u konačnici imati oko 1.200 kvadrata ekrana. Građani su bili iznenađeni prizorom, a dio njih se javio našoj redakciji negodujući zbog prejake svjetlosti.

Osim emitiranja reklamnih poruka medija fasada će, kako navode iz SCC-a, imati i druge sadržaje: emitiranje vijesti najznačajnijih portala, vremenske prognoze, kalendara važnih događaja, instagram sadržaja, nagradnih igara, prijenos najznačajnijih TV programa itd.

"Uz sve nabrojano, medijska fasada će postati ultimativno mjerilo pulsa grada. Nezaobilazna SCC medijska fasada nije samo najveći digitalni ekran u regiji, već i jedan od najvećih u Evropi", navode iz SCC-a.

Dodaju kako je sinoć obavljeno testiranje kako bi se izvršila analiza svjetlosnog efekta medija fasade, te je samo testno emitiranje izazvalo veliku pažnju građana. Građani su, naime, sinoć bilo nemalo iznenađeni i negodovali su budući da je medija fasada isijavala veliku svjetlost i blještavilo, koje se vidjelo i puno dalje od Marijin-Dvora u kojem je smještena zgrada SCC-a.

"Nakon probe zaključeno je da se tokom noći mora smanjiti intenzitet isijavanja boja, koje izazivaju veliku svjetlost. Također, zaključeno je da će se uvesti automatsko podešavanje intenziteta boja i svjetlosti, različito za dnevno i noćno emitiranje", zaključili su iz SCC-a.