Privreda
314

Ovako izgleda unutrašnjost Sarajevo City Centera uoči otvaranja

Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U toku su završne pripreme za otvaranje Sarajevo City Centera (SCC) koje je planirano za četvrtak u 12.30 sati. Radovi i postavljanju artikala na police u prodavnicama se privodi kraju.

Na otvaranje ovog luksuzno uređenog shopping i poslovnog centra se čekalo s nestrpljenjem već duže vrijeme. Ono što je naša ekipa zabilježila prije otvaranja obećava da će građani Sarajeva, ali i drugi posjetitelji, imati priliku kupovati u modernom i dobro opremljenom centru, a ni zabave neće manjkati.

Tu je svakako i prostor gdje se može ugodno odmoriti uz kafu ili neko drugo piće, a igraonice će najmlađima donijeti najviše radosti. Ako poželite i malo rekreacije možete, primjera radi, otići do kuglane koja se također nalazi u sklopu ove zgrade.

Iako radovi na vanjskom, a ni na unutarnjem dijelu objekta još uvijek nisu završeni, dio zgrade gdje se nalazi shopping centar uglavnom je spreman za sutrašnje otvaranje.

Ranije je saopćeno kako će Al Shiddi Group International predstaviti trgovački centar koji je dizajniran prema najvišim standardima gradnje tokom koje je angažovan značajan broj domaćih i međunarodnih kompanija.

Shopping centar će biti u prizemlju, a kupci i posjetitelji se neće morati brinuti gdje će ostaviti automobile, jer Centar posjeduje i velike garaže.

Dio centra sa u kojem su radnje se prostire na gotovo 49.500 metara kvadratnih sa oko 100 prodajnih prostora.

Kako smo već pisali, u SCC-u će se, između ostalih, moći kupiti i proizvodi modnih brendova Zara, Stradivarius, Massimo Dutti, Pull & Bear, Bershka...

Shopping Centar će direktno upošljavati više od 1.000 ljudi. Nakon završavanja svih faza hotela i uredskog tornja, ukupan broj zaposlenih u kompleksu će porasti do 1.500.