{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo će dobiti garaže sa 155 mjesta i najvećim trgom u KS

12.9.2013. u 12:11
2
96
Sarajevo će dobiti garaže sa 155 mjesta i najvećim trgom u KS
2
Gradnja podzemnih garaža na prostoru preko puta Vijećnice u općini Stari Grad sa 155 mjesta i najvećim trgom u Kantonu Sarajevo počet će na proljeće 2014. godine. Procijenjena vrijednost projekta je 5,7 miliona KM.
Općina Stari Grad danas je predstavila izvedbeni projekt javne podzemne garaže s višenamjenskim trgom na lokalitetu lijeve obale Miljacke, nasuprot Vijećnici.

Podzemna garaža će biti izgrađena na površini od 3.500 kvadratnih metara. Nadzemni dio je planiran za gradnju trga i zelenih parkovskih površina sa sadržajima za djecu. Javna garaža je planirana na dvije podzemne etaže s površinom od 5.000 kvadrata i 155 parking mjesta. Na prvom nivou će biti sagrađen javni toalet.

Načelnik Starog Grada Ibrahim Hadžibajrić je rekao da je izvedbeni projekt radila firma Coning u saradnji s ministarstvom saobraćaja KS i Općinom Stari Grad.

"Ovim projektom smo završili 70 posto posla. Procjenjena vrijednost projekta je 5,7 miliona KM. Izgradnju će finansirati Općina Stari Grad i ministarstvo saobraćaja ako postignemo dogovor. U suprotnom će Općina uzeti manji kredit. Početak izgradnje je planiran za proljeće naredne godine", rekao je Hadžibajrić.

Drveće u parku će biti zamijenjeno novim, a travnati dio sadašnjeg parka će biti zamijenjen većim. Trg će biti popločan, a nova bina će se koristiti za sve manifestacije i stajat će tokom čitave godine. Na trgu koji će površinom biti najveći u Kantonu Sarajevo bit će postavljeni i vodoskoci.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: