Komentari (26)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ublehe jedne nevaspitane, ima li išta za vas vrijedno poštovanja?! Prof.Marjanović je genijalac koji je za mjesec dana rada učinio stvari koje neki nisu ni pokušali godinama. Zasad nije njegovo da misli o tome ko je i kako dobio značku, čovjek se trudi korak po korak da pomogne svim studentima koji žele učiti, i koji žele dobro ovoj državi. Ali, to sigurno ne mogu i neće razumjeti pojedinci koji život provode bacajući hejterske i primitivne komentare na klix-u, ni ne pokušavajući da dignu svoje pozadine i pomognu ovoj napaćenoj zemlji. Svaka čast profesore, samo nastavite raditi prave stvari, vraćate nadu mladima da se i u našoj Bosni dešavaju itekako pozitivne priče!
Ima doktorski studij poceo ove godine, al ove znacke i pravo na besplatan doktorat zna se ko ima, djeca profesora i stele, i poneki endem iz sitne buranije da se ima sta pokazati pred kamerama, a dok ostali mogu samo sanjati o tome, jer ako vide da mozes bolje od njihovih mezimaca ucinit ce sve da ti pokvare prosjek. Kriteriji nikad nisu bili isti za dijecu poznatih i sitnu buraniju.
http://www.avaz.ba/vijesti/sarajevo/zajednicki-doktorski-studij-za-nas-je-neprihvatljiv
Kako nam broj magistara i doktora nauka raste, država nam u sve većem ku.rc.u!!!!! Društvo sa ovakvom hiperprodukcijom kadrova nije nikako normalno društvo, a svi ovi slini magistri i doktori nauka da su to zaista po znanju i zaslugama, digli bi svoj glas protiv ovakve situacije.
A sta treba? Da je sa minimalno odjece, kakve su evropom hodile prije 4 miliona godina?
Je li iko od ovih zlogovornika imao priliku slušati prof.dr. Marijanovića? Trebate ustati kad hoćete da pomenete njegovo ime. Imam osjećaj da se svakom napredku u nauci ovdje bune i usuđuju da komentarišu ljudi čiji je koeficijent intelegencije ravan sobnoj temperaturi i da je najviše što su u životu pročitali novine. Gospodo draga nama se Evropa smije upravo zbog vas.
@Provala Stvarno si vrijedan sažaljenja!
Ovdje bi studij sociologije-psihologije uz adkevatan menadžment i top predavače iz regije i europe mogao organizovati doktorske studije na koje bi se čekalo "u redu" iz čitavog svijeta ali avaj...
ok, ako su najbolji studenti oni ce sebi u kratkom roku obezbijediti te stipendije i ostalo, zasto da im ministarstvo placa? glupost.
Niti jedan Fakultet SU bio-tehničkih nauka nema niti volje niti kadrova niti opreme da otpočne neki suvisli doktorski program tako da se još i dalje provlače doktorati po starom zakonu o visokom školstvu KS . Što se tiče ovih hunaitrarnih nauka iole ozbiljniji traži dosta vanjskih predavača tako da ni za to nema volje kod domaćih nastavnika da se pokaže koliko su šuplji a ne mogu biti u projektima ITM ( imalitumene) pa su im sasvim dovoljini domaće ublehe projektne , seminarske , konzaltinh , ljetne škole doškolavanja i proreme za prijemne da budu dobri + 2000 km mjesečno za ništa.
Ovo mi baš upade u oko... Ja kad završeni student II Ciklusa s prosjekom od 9,33 nisam dobio zlatnu značku nego je to dobila djevojka s prosjekom od 8,00. kada sam pitao zasto je to tako, jer je ta osoba i nakon 1 ciklusa imala zlatnu značku, jer nije najbolja nisam dobio nikakav odgovor. I sada vidim da ću ja jer sam upisao doktorat morati dato oko 18 000 KM za studij a ona ne.... Mislim da to neće ići tako lako....
Ja nisam bio ni pročitao članak, jer sam mislio da je ovo nešto jako pozitivno. Sada vidim, o čemu se ovdje radi !!! Dole lopovi jedni !!! Hoćemo jednake kriterije za sve !!!
Ovdje se radi o NAUCNOM STEPENU doktor nauka (prvo moras zavrsiti neki studij, tj. diplomirati, zatim magistrirati), a ne o studiju medicinskih nauka! Kakvi levati se uopste usude i komentirati...
Pa ja tek sad vidim, o čemu je ovdje riječ !!! Dole lopovi jedni !!! Hoćemo poštene studije, i jednake kriterije za sve !!!
e tugo moja, univerziteta i SDA mEnistra izrešetane mu uši s menđušetnama napunili pmf bulama a evo ih sad još više guraju evo love samo hajte heej bule i nauka!! pa delegacije koje dođu smiju se grohotom kad vide hahaha
Jos da promjenite ....,Doktorsku etiku da se zaklinjete u nesto svetije tako kad vam neko trazi pomoc ....,da ga ne gledate kroz.... Novac....!