Zetra
23

Sarajevo Beer Festival može početi: Očekuje se 11 bendova, mnogo pivskih brendova i zabave

Piše: I. Č.
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Haloo Sarajevo Beer Festival se ove godine održava od 20. do 22. jula na parkingu Olimpijske dvorane Zetra, a organizatori su na današnjoj konferenciji istakli da je Sarajevo Beer Festival postao neodvojivi dio zabavnog i kulturnog života Bosne i Hercegovine.

Festival svake godine privuče zavidan broj posjetilaca, a prema riječima organizatora, nema sumnje da će tako biti i ove godine. Ljubiteljima dobre zabave i ovaj put se nudi odličan provod uz aktuelne pivske brendove, ali i koncerte prestižnih muzičkih izvođača iz Bosne i Hercegovine i regije.

Organizatorica Festivala Aleksandra Kostić kazala je da će ove godine učestvovati 11 bendova, na što su posebno ponosni.

"U poređenju s prethodnim festivalima brojke stalno rastu, što kada je riječ o pivskim brendovima koji ulaze, što po broju muzičkih bendova koji dolaze, što po broju posjetilaca. Kada je riječ o kartama, one se još uvijek mogu naći na blagajni Bosanskog kulturnog centra, a ulaz na festival je do 18 sati besplatan. Dnevne ulaznice su u prodaji po 15 KM, festivalske trodnevne po 25 KM", kazala je Kostić.

Haloo mobilna mreža, koja je na bh. tržištu prisutna više od pet godina, je ovogodišnji pokrovitelj Sarajevo Beer Festivala.

Renad Čelik iz kompanije Haloo kazao je da je poznato koliko je rada i truda potrebno da bi se realizirala jedna kvalitetna ideja te da su sa željom da podrže jednu takvu ideju prepoznali Sarajevo Beer Festival kao partnera.

"Želimo podržati projekte koji vrijede", poručio je Čelik.

Sarajevo Beer Festival i ove godine provodi društveno odgovornu akciju "Ako si pio ne vozi" u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Načelnik Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a KS Irfan Nefić je ukazao na opasnosti konzumacije alkohola tokom vožnje, kazavši da će pored redovnih aktivnosti osiguranja javnog skupa učiniti dodatni napor da promoviraju način života i način ponašanja u saobraćaju.

"Konzumacija alkohola prije vožnje je vrlo opasna i vrlo štetna. Akcija 'Ako si pio ne vozi' je bitna zato što veliki dio saobraćajnih nezgoda ima za uzrok vožnju pod dejstvom alkohola. Mi ćemo svakako poduzeti sve potrebne mjere i radnje da učinimo da svi učesnici i posjetioci budu sigurni, da se lijepo provedu i da im Sarajevo ostane u lijepom sjećanju", kazao je Nefić.

Dodao je da će na njihovom infopultu biti i aparat za mjerenje količine alkohola u organizmu.

"Dobrovoljci svakako mogu prići pultu, izmjeriti koliko su popili i nakon toga naravno ne sjedati za volan", istakao je Irfan Nefić.