Oko 500 metara
242

Sarajevo: Asfaltirana pješačka i biciklistička staza na Šipu

Klix.ba
Tokom protekle sedmice radnici građevinske firme "Grakop" iz Kiseljaka okončali su radove na asfaltiranju pješačke i biciklističke staze koja povezuje naselje Šip sa gradskim parkom na Jezeru, a sredstva za realizaciju ovog projekta obezbijeđena su iz budžeta Općine Centar.

Podsjećamo, na inicijativu stanovnika Šipa načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić izdao je nalog za početak radova sa ciljem da se obezbijedi nesmetana putna komunikacija pješacima i biciklistima koji žele uživati u zelenoj oazi, u parku Jezero.

Ukupna dužina izgrađene staze iznosi oko 500 metara, a širina je četiri metra.

"Ovo je druga faza realizacije projekta uređenja biciklističke i pješačke staze. U prvoj fazi izvršen je mašinski iskop zemlje, postavljen tampon od kamene frakcije, te su uređeni rubovi staze kako bi se spriječilo njeno oštećenje. U drugoj fazi pristupili smo asfaltiranju ukupne dužine staze, te uređenju bankin"a, objasnio je Mujo Topalović, šef gradilišta građevinske firme "Grakop" koja je angažovana kao izvođač radova.

Pomenuta pješačka i biciklistička staza započinje kod Hyundai salona na Šipu (Branilaca Šipa 4c) do šetnice na gradskom parku Jezero.