Ispred Narodnog pozorišta
220

Sarajevo: Arijana Memić upitala ko krije ubice njenog brata Dženana

A. D.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Više od hiljadu ljudi danas se okupilo ispred zgrade Narodnog pozorišta u Sarajevu gdje su održani 19. po redu mirni protesti "Pravda za Dženana".
Porodica ubijenog mladića Dženana Memića danas je ponovo najavila da će tražiti pravdu na ulici, "jer je sudnici je nema".

Na današnjim mirnim protestima demonstranti su nosili transparente putem kojih su pozvali Tužilaštvo KS da otkrije kako je stradao Dženan Memić

"Uhapsite Dalidu Burzić", "Štite ubice", "Pravda za Dženana, pravda za Davida", neki su od natpisa na transparentima.

Arijana Memić, Dženanova sestra i zastupnica u Skupštini KS, u emocionalnom istupu, iznijela je retrospektivu cijelog slučaja kazavši da svjedoci trebaju da kažu da je Alisa Mutap pronađena krvava i pretučena.

"Kantonalni sud je utvrdio da naš Dženan nije stradao onako kako tvrdi Tužilaštvo, naš Dženan je ubijen, valjda ja kao sestra na to imam pravo", poručila je ona.

"Zašto ne kažeš ko te pretukao i ko je ubio Dženana Memića. Mnogobrojni su dokazi, ali ni dan danas njegove ubice nisu procesuirani, ko ih krije", upitala je ona.

Također na skupu su se obratili i Amir Agić, otac nastradale Selme Agić u slučaju "Sanjin Sefić", kao i Edo Čelebić, predsjednik Vijeća roditelja Zavoda “Mjedenica”, te članovi grupe "Pravda za Davida".

Govorila je i Amina Smajlović, majka Nadin Smajlović, djevojčice kojoj je ukinuto liječenja na KCUS-u.

"Ovo nam govori kakav je sistem prema nama, prema porodici Dženana Memića. Ja neću odustati. Idem u borbu zajedno sa porodicom Memić", poručila je ona.