|

Saradnja stanica planinarskih vodiča Sarajeva i Splita

Saradnja stanica planinarskih vodiča Sarajeva i Splita
0
F
FENA
2.12.2013. u 12:18
1
komentara
0

dijeljenja
Predstavnici stanice planinarskih vodiča (SPV) Splita i Sarajeva potpisali su sporazum o saradnji koji predviđa unapređenje vodičke djelatnosti i razvoj volonterstva u planinarstvu, saradnju u osposobljavanju kadrova prema međunarodnim standardima te provođenje projekata od obostranog interesa.


Sporazum podrazumijeva i saradnju kroz zajedničke nastupe, razmjenu iskustava, praksi i usklađivanje vodičkih standarda, kao i saradnju pri iniciranju, kandidiranju i provođenju aktivnosti podržanih od EU fondova.

Predviđeni su i zajednički interesi i saradnja na projektu "Via Dinarica" te zajednički nastup i koordinacija djelovanja prema ostalim faktorima vezanim za vodičku djelatnost u planinarstvu BiH i Hrvatske kao i ostalim državama.Sporazum je, uime Stanice planinarskih vodiča Split, potpisao pročelnik Denis Vranješ, koji je izrazio i želju da taj sporazum doprinese osnaživanju vodičke djelatnost uopće, koristeći i obostrana iskustva za opću dobrobit planinarstva.

"Spremni smo staviti na raspolaganje sve naše resurse i dugogodišnja iskustva naših planinarskih vodiča", kazao je Vranješ.

Načelnik Stanice planinarskih vodiča Sarajevo Davor Ciganković naglasio je, prilikom potpisivanja Sporazuma, da je "Stanica planinarskih vodiča Sarajevo mlada stanica s vrlo bogatim iskustvima naših vodiča“.

"Ovim sporazumom želimo doprinijeti vodičkoj djelatnosti u BiH te pojačati prekograničnu saradnju u planinarstvu uopće", kazao je Ciganković.Prije potpisivanja Sporazuma, predstavnici Splita i Sarajeva realizirali su zajedničku vodičku turu na planini Bjelašnica (Babin dol - Opservatorija 2.067 m n/v) i razmjenjivana su praktična iskustva iz domena vodičke djelatnosti.

Stanica planinarskih vodiča Sarajevo nastavlja redovne aktivnosti i već sredinom decembra u goste im dolaze članovi Stanice planinarskih vodiča Zagreb, s kojom je također planirano potpisivanje sporazuma o međusobnoj saradnji.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...