{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Saradnja Granične policije BiH i Savezne policije Njemačke

F
31.1.2012. u 16:44
0
1
Saradnja Granične policije BiH i Savezne policije Njemačke
0
Saradnja Granične policije BiH i Savezne policije Njemačke
Foto: Arhiv
Direktor Granične policije, Vinko Dumančić i predsjednik Predsjedništva Savezne policije Njemačke Matthias Seeger su danas, u Berlinu, potpisali Plan mjera za saradnju između Savezne policije Njemačke i Granične policije BiH za 2012. godinu.
Plan mjera za saradnju je potpisan radi unapređenja i daljnjeg razvoja izuzetne saradnje ova dva policijska tijela.

Akt obuhvata niz mjera kojima je regulirano pokroviteljstvo njemačke savezne policije u opremi i obukama pripadnika Granične policije BiH u 2012. iz oblasti: rukovođenja, otkrivanja falsificiranih dokumenata, zračne sigurnosti, analize rizika u vezi s međunarodnim krijumčarenjem osoba, građanja i dr.

Direktor Dumančić je na radnom sastanku uime Granične policije BiH izrazio zahvalnost na kontinuiranoj podršci njemačke savezne policije.

Matthias Seeger je istaknuo da prati i podržava rad Granične policije BiH te je izrazio spremnost za nastavak i jačanje saradnje ova dva policijska tijela, pritom dodavši da će u skorijem periodu bh. policijskoj agenciji Savezna policija Njemačke donirati deset čitača dokumenata s odgovarajućim softverom.

Direktor Dumančić je sa saradnicima u sjedištu Predsjedništva Savezne policije Njemačke prisustvovao prezentaciji organizacije ovog policijskog tijela.

SR Njemačka je u dosadašnjem periodu pružala bezrezervnu podršku u osnivanju Granične policije BiH i njenom operativnom jačanju. Vlada SR Njemačke je od 2000. godine Graničnoj policiji BiH donirala opremu u vrijednosti više od 6,5 miliona KM.

Pod njenim pokroviteljstvom realiziran je veliki broj obuka za pripadnike Granične policije BiH iz različitih oblasti (specijalističke obuke za jedinice za nadzor i osmatranje, kao i za jedinice za podršku i kontrolu, te obuke za menadžment, bombne tehničare, kormilare i trenere za sistem policijskog obrazovanja.

U okviru saradnje ova dva policijska tijela organizirane su i obuke iz oblasti kriminalistike i detektivskih poslova te prepoznavanja falsificiranih dokumenata, saopćeno je iz Granične policije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: