{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Saradnja Granične policije BiH i Savezne policije Njemačke

F
31.1.2012. u 16:44
0
1
Saradnja Granične policije BiH i Savezne policije Njemačke
0
Saradnja Granične policije BiH i Savezne policije Njemačke
Foto: Arhiv
Direktor Granične policije, Vinko Dumančić i predsjednik Predsjedništva Savezne policije Njemačke Matthias Seeger su danas, u Berlinu, potpisali Plan mjera za saradnju između Savezne policije Njemačke i Granične policije BiH za 2012. godinu.
Plan mjera za saradnju je potpisan radi unapređenja i daljnjeg razvoja izuzetne saradnje ova dva policijska tijela.

Akt obuhvata niz mjera kojima je regulirano pokroviteljstvo njemačke savezne policije u opremi i obukama pripadnika Granične policije BiH u 2012. iz oblasti: rukovođenja, otkrivanja falsificiranih dokumenata, zračne sigurnosti, analize rizika u vezi s međunarodnim krijumčarenjem osoba, građanja i dr.

Direktor Dumančić je na radnom sastanku uime Granične policije BiH izrazio zahvalnost na kontinuiranoj podršci njemačke savezne policije.

Matthias Seeger je istaknuo da prati i podržava rad Granične policije BiH te je izrazio spremnost za nastavak i jačanje saradnje ova dva policijska tijela, pritom dodavši da će u skorijem periodu bh. policijskoj agenciji Savezna policija Njemačke donirati deset čitača dokumenata s odgovarajućim softverom.

Direktor Dumančić je sa saradnicima u sjedištu Predsjedništva Savezne policije Njemačke prisustvovao prezentaciji organizacije ovog policijskog tijela.

SR Njemačka je u dosadašnjem periodu pružala bezrezervnu podršku u osnivanju Granične policije BiH i njenom operativnom jačanju. Vlada SR Njemačke je od 2000. godine Graničnoj policiji BiH donirala opremu u vrijednosti više od 6,5 miliona KM.

Pod njenim pokroviteljstvom realiziran je veliki broj obuka za pripadnike Granične policije BiH iz različitih oblasti (specijalističke obuke za jedinice za nadzor i osmatranje, kao i za jedinice za podršku i kontrolu, te obuke za menadžment, bombne tehničare, kormilare i trenere za sistem policijskog obrazovanja.

U okviru saradnje ova dva policijska tijela organizirane su i obuke iz oblasti kriminalistike i detektivskih poslova te prepoznavanja falsificiranih dokumenata, saopćeno je iz Granične policije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: