BiH
0

Granična policija BiH dobila 10 čitača dokumenata

FENA
Direktor Granične policije BiH Vinko Dumančić primio je danas delegaciju Savezne Republike Njemačke, predvođenu njemačkom veleposlanicom u BiH Ulrikom Mariom Knotz i šefom Odjela za međunarodnu saradnju Savezne policije pri Saveznom ministarstvu unutarnjih poslova Njemačke Rainerom Kannom.

Tom prigodom direktor Dumančić prezentirao je članovima njemačke delegacije rezultate rada Granične policije BiH ostvarene u prošloj godini.

On je zahvalio članovima delegacije na iznimnoj suradnju Svezne policije Njemačke s Graničnom policijom BiH i na bezrezervnoj podršci Vlade SR Njemačke Graničnoj policiji BiH.

Veleposlanica Knotz i šef Kann, uz zahvalu na srdačnoj dobrodošlici, istaknuli su spremnost njihove vlade da Graničnu policiju BiH i dalje podržava u jačanju njenih operativnih kapaciteta.

U ime Savezne policije Njemačke, veleposlanica Knotz darovala je Graničnoj policiji BiH deset čitača dokumenata s odgovarajućim softverom u vrijednosti od oko 47 000 maraka.

Ova donacija realizirana je u skladu s "Planom mjera za suradnju između Savezne policije Njemačke i Granične policije BiH za 2012. godinu", koji su 31. siječnja 2012. godine u Berlinu potpisali direktor Dumančić i predsjednik Predsjedništva Savezne policije Njemačke Matthias Seeger.

Plan mjera za saradnju između dva policijska tijela obuhvaća niz mjera kojima je regulirano pokroviteljstvo Savezne policije Njemačke u opremi i obukama pripadnika Granične policije BiH u 2012. godini iz oblasti rukovođenja, otkrivanja krivotvorenih dokumanata, zračne sigurnosti, analize rizika u vezi s međunarodnim krijumčarenjem osoba, gađanja i dr.

Od osnivanja Granične policije BiH, Vlada SR Njemačke donirala joj je opreme u vrijednosti od oko 6,5 miliona maraka, stoji u priopćenju iz Granične policije BiH.