BiH
41

Saobraćajni kolaps u Sarajevu: Duge kolone zbog zatvaranja brze ceste i radova na Stupu

Piše: E.S.H.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Zbog saobraćajne nesreće koja se desila na brzoj cesti prema Blažuju, ali i zbog radova na Stupskoj pelji, danas se bilježe ogromne gužve na izlazu iz Sarajeva, ali i u pravcu od Stupa prema gradu.

Brza cesta je zatvorena zbog saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo motociklista, što je izazvalo formiranje kolone. Građani prema Blažuju moraju kroz Ilidžu, ali ni tu nije bolja situacija.

Podsjećamo i da zbog radova na izgradnji podhodnika na Stupskoj petlji, tramvajski saobraćaj nije u funckiji od Nedžarića prema Ilidži.

Na ovom potezu saobraćaju autobusi, a danas je obustavljen i autobuski saobraćaj u zoni radilišta.

Autobuske linije koje polaze sa Stupa za Vogošću, Zbrđe - Smiljevići i Dobroševići - Ahatovići, te minibuske linije Stup - Sokolje i Stup - Rječica polazit će s privremenog terminala kod objekta "Sava Kranj" u ulici Hivzi Bjelavca i saobraćat će trasom kretanja, ulica Hivzi Bjelavca - "Sava Comerc" - Vitomira Lukića te skretanje desno ulicom Nikole Šopa i dalje nastaviti ustaljenom trasom kretanja.

Autobusi koji zamjenjuju tramvaje na relaciji Nedžarići - Ilidža će u pravcu Ilidže na Stupu biti preusmjereni kroz ulicu Nikole Šopa - prvi alternativni izlaz lijevo.

Saobraćajna nesreća, promjene u režimu saobraćaja, ali i veliki broj građana koji su krenuli na izlete van grada izazvalo je saobraćajni kolaps i duga čekanja.