{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Saobraćaj na dionici autoputa A-1 Kakanj-Zenica ponovo u funkciji

Klix.ba
28.7.2018. u 07:53
17
21
Saobraćaj na dionici autoputa A-1 Kakanj-Zenica ponovo u funkciji
17
Saobraćaj na dionici autoputa A-1 Kakanj-Zenica ponovo u funkciji
Foto: Klix.ba
Nakon uklanjanja odrona saobraćaj na dionici autoput A-1 Kakanj-Zenica opet je u funkciji. Obustava saobraćaja trenutno je na snazi na uključenju na autoput na naplatnom mjestu Lašva, prema Kaknju, javlja BIHAMK.
Podsjetimo jučer je na ovoj dionici došlo do odrona kojeg je uzrokovala obilna kiša. materijal kojeg je kiša nanijela još uvijek se uklanja s ceste.

Pojačana frekvencija vozila bilježi se u oba smjera na graničnom prelazu Bosanska Gradiška, na izlazu iz BiH na graničnim prelazima Izačić i Doljani, kao i na ulazu u BiH na graničnom prelazu Bosanski Brod.

Na ostalim graničnim prelazima povremeno je pojačan intenzitet saobraćaja, ali zadržavanja trenutno nisu duža 30 minuta.

Zbog održavanja 46.Internacionalne turističke Una regate, u vremenu od 17 do 24 sata, obustavlja se saobraćaj na dionici M-5 prolaz kroz centar Bihaća. U navedenom terminu saobraćaj se preusmjerava na alternativne pravce.

Zbog izvođenja minerskih radova, danas u vremenu od 12 do 17 sati, dolazit će do privremene obustave saobraćaja do 30 minuta na magistralnom putu M-4 Doboj-Tuzla, na lokalitetu “Kamenolom Karabegovac”.

Zbog izvođenja neophodnih radova na vijaduktu Bojnik, na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Lepenica, vozila saobraćaju jednom trakom. Na istoj dionici A-1, zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje. Na dionici A-1 Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h.

U toku je redovno održavanje dionice magistralnog puta M-18 Semizovac-Srednje. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, jednom trakom.

Radovi se izvode i na dionici M-18 Olovo-Kladanj (Karaula), zbog čega se saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

I na ostalim dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: