{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sankcije Hasanu Preliću zbog sukoba interesa

F
9.3.2011. u 12:15
0
0
Sankcije Hasanu Preliću zbog sukoba interesa
0
Sankcije Hasanu Preliću zbog sukoba interesa
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine utvrdila je da je Hasan Prelić bio u sukobu interesa te donijela rješenje o izricanju sankcije.
Utvrđeno je da je Prelić od 22. novembra 2008. do 29. novembra 2010., obavljao funkciju vijećnika u Općinskom vijeću Visoko i istovremeno funkciju člana Skupštine, odnosno, funkciju člana Uprave preduzeća Dioničko društvo za osiguranje VGT Visoko i funkciju člana Skupštine preduzeća Društvo za osiguranje "Sarajevo-osiguranje" d.d. Sarajevo.

U to vrijeme preduzeća su sklapala ugovore vrijednosti veće od 5.000 KM godišnje s organima koji se finansiraju iz budžeta bilo kojeg nivoa vlasti i to Dioničko društvo za osiguranje VGT Visoko u 2009. i 2010., a Društvo za osiguranje "Sarajevo-osiguranje" d.d. Sarajevo u 2008., 2009. i 2010.

Ovim je Prelić izvršio povredu Zakona o sukobu interesa u organima vlasti u Federaciji BiH pa mu je izrečena sankcija nepodobnosti za kandidovanje za bilo koju funkciju izabranog dužnosnika, nosioca izvršne funkcije ili savjetnika u periodu od četiri godine nakon počinjenog prekršaja tj. od 29. novembra 2010.

Preliću je izrečena i kazna od 5.000 KM, saopćeno je iz CIK-a BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: