Skandalozne poruke
709

Sanja Vlaisavljević poručila da je i ratne zločince potrebno rehabilitovati i da je Bradara u pravu

F. H.
Screenshoot: N1
Screenshoot: N1
Ministrica kulture i sporta FBiH Sanja Vlaisavljević kazala je kako je ratne zločince nakon što odsluže zatvorsku kaznu potrebno rehabilitovati.
"On mora biti rehabilitovan u društvo, on je odslužio kaznu, bilo ko. Evo, Sanja Vlaisavljević je odslužila kaznu za ratni zločin. Što sad vi mislite, trebamo li Sanju Vlaisavljević poslati na Goli otok nakon odslužene kazne jer ona više ne zaslužuje da bude ljudsko biće zato što je bila suđena i presuđena za izvjesno", kazala je Vlaisavljević u emisiji Dan uživo na televiziji N1.

Na opasku voditeljice Emele Burdžović, da li to znači da treba dočekati i slaviti kada ratni zločinac odsluži kaznu i govoriti što govore kadrovi HDZ-a da to više nisu ratni zločinci, podsjećajući na riječi predsjednice FBiH Lidije Bradare, Vlaisavljević je odgovorila da je "Bradara jako dobro to rekla i to je čak dva puta ponovila."

"Jako je dobro to rekla, jako je dobro to rekla. Da je on odslužio kaznu za ratni zločin. Šta ćemo sa ratnim zločincima kada odsluže kaznu ? Ne, šta ćemo. Vrati se Sanja Vlaisavljević sa odslužene kazne kao ratni zločinac i šta ćemo? Ok, ajmo sad ostavit po strani državne funkcionere. Šta ćemo sa tim ljudima, koji su odslužili. Oni moraju biti rehabilitovani. Postoji u svim pravima, humanitarnom pravu i klauzule koje kažu da oni koji odsluže kazne moraju biti resocijalizovani i rehabilitovani", kazala je Vlaisavljević.

Vlaisavljević se osvrnula i na rad u ministarstvu i kazala da 46 miliona KM nije malo i da ih treba pametno raspodijeliti.

“Neće biti manje i više onih značajnih. Sve one institucije koje se odnose na Federaciju BiH, imat će jednak tretman. Svi koji budu aplicirali imat će jednako”, kazala je Vlaisavljević.

Ostala je i pri tvrdnji da se u Sarajevu ne može kupiti svinjetina, ali da je "možda slagala kada je rekla da je Djed Božičnjak davno protjeran iz Sarajeva."

"Sporno je što sam ja to rekla za RTRS, a taj medij nije sporan, on je javni servis”, rekla je nova ministrica kulture i sporta u FBiH.