Zbog "degutantnih" istupa
0

Sanja Renić inicirala isključenje Amre Zulfikarpašić iz Naše stranke

E. M.
Sanja Renić (Foto: E. M./Klix.ba)
Sanja Renić (Foto: E. M./Klix.ba)
Članica Predsjedništva "Naše stranke" Sanja Renić uputila je inicijativu za isključenje iz članstva Amre Zulfikarpašić i to zbog medijskih istupa nakon ostavke predsjednika Predraga Kojovića.

Renić je u razgovoru za Klix.ba kazala da je isključenje Zulfikarpašić inicirala nakon degutantnih medijskih istupa, iznošenja neistina, narušavanja međuljudskih odnosa u stranci, vrijeđanja i drugih razloga.

Pojasnila je da su dešavanja u Našoj stranci, nažalost, kao i u drugim strankama.

"Da nema ljudi koji lični interes stavljaju iznad ideje, iznad svog grada i Bosne i Hercegovine, svaka stranka bi bila puno bolja. Kod nas, na sreću, takvi brzo budu detektovani i još uvijek se mogu izbrojati. Budućnost Naše stranke ovisit će o ličnim odgovornostima, o suočavanju sa svojim sposobnostima. Tu prvenstveno mislim na kandidate za predsjednika, ali i aktuelne potpredsjednike koji se prema mom mišljenju nisu iskazali kada je riječ o drugim općinama i gradovima osim Sarajeva", kaže Renić te dodaje:

"Samo osoba koja će raditi i za Bihać, Cazin, Zavidoviće, Žepče, Zenicu, Tuzlu, Travnik, itd. i Centar Sarajevo, i to punim kapacitetom i punom snagom, može napraviti još bolju i snažniju Našu stranku. Sigurna sam da imamo takve ljude."

Podsjetimo, Zulfikarpašić je kazala da je ostavka Predraga Kojovića dobra stvar za Našu stranku i da on nije nezamjenjiv, jer je doveo stranku "na margine".