Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nazalost, izgleda da nasem svijetu nikad nece doci u glavu da moraju sacuvati jos malo ljepota koje imamo. Ne shvatam kako mogu otici na izlet i ostaviti otpad, kao da sutra opet nece doci na isto mjesto. Medjutim, ako vec nema zdrave pameti, novac bi mogao biti pokretac: zasto se ne postavi rampa na svaki ovaj park (npr. prije Prokoskog jezera) i naplacuje ulaz. Od tih para se moze finansirati odrzavanje i ciscenje. U Tajanu ima rampa ali nema nikog kraj nje. Ljetos sam se penjao biciklom na Biokovo, vrh Sveti Jure. Odmah iznad Makarske je rampa, platis 30 kuna da bi se popeo gore. Nista ti ne nude osim lijepog pogleda. Na slapove Krke takodje ne mozes doci a da ne platis. Mi imamo sto puta ljepse planine ali polako nestaju pred drvosjecama i onima koji gore odlazu otpad.
Ah, mrtvo slovo na papiru je i proglašenje NP Una. Eno, nikao je hotel na samoj obali ove rijeke, i ne samo to već je određeni moćnik prilagođava svojim potrebama, pa je malo \"uredio\" korito i slične intervencije. Shit!
sta je tacno na Bentbasi zasticeno? ne kontam sta tu ima posebno :S
Zasto mora drzava da zasticuje mozemo mi to i sami. Svi mi pojedinacno moramo se boriti za svoju okolinu,za ovu nasu ljepotu. Zato krenimo prvo od sebe.
NP Sutjeska? Platiš ulaz i nakon malo vremena nađeš tablu \"zabranjeno kampiranje\" a pored nje jaro traktorom izvlači trupce, a grane ostaju tamo gdje su i posječene. Kolateralna šteta svakog trupca su tri-četiri iz korijena izvaljene mladice omorike. AFERIM Vam Nacionalni Park.