Potpredsjednik RS
204

Salkić: Nisam posjetio Azrina Hodžića, ali me snimak podsjetio na 1992.

Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba
Potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić bio je, prema osobnim tvrdnjama, danas u Banjoj Luci zbog čega nije stigao posjetiti prijedorskog povratnika Azrina Hodžića kojeg je jučer ujutro napao nasilnik Renato Marjanović.

Salkić je, govoreći o napadu na povratnika u Prijedoru, kazao da ga je snimak podsjetio na ratnu 1992. godinu kada su zločinci odvodili žrtve u logore.

"U RS-u su odgojene nove generacije koje su, ako im se ukaže prilika, spremne činiti veće zločine nego generacije koje su to činile od 1992. do 1995. godine. Kreiran je politički ambijent u kojem su Bošnjaci neprijatelji Republike Srpske i opasnost za Srbe. Vlasti u kontinuitetu žele da odgoje nove generacije koje mrze Bosnu i Hercegovinu. Takav ambijent kreiraju političari", rekao je Salkić.

Naveo je da su zastrašujuće prijetnje četnika u Višegradu svakodnevnica koja dobije publicitet tek kada dođe u fokus medija.

"Takve stvari se dešavaju svakodnevno na vašarima, svadbama. U bilo kojem gradu možete se susretati sa ovakvim incidentima. Ljudi to ne prijavljuju zato što smatraju da policija neće odraditi svoj dio posla", istakao je Ramiz Salkić.