BiH
36

Sajam minerala, stijena, fosila, dragog i poludragog kamenja u Kreševu

Klix.ba
Trinaesti Međunarodni sajam minerala, stijena, fosila, dragog i poludragog kamenja će se održati 15. i 16. 10. 2016. godine u Osnovnoj školi "Dr. Boris Ćorić" u vremenu od 10 do 18 sati u subotu i od 10 do 16 sati u nedjelju.
"Ogroman broj eksponata će biti izložen na sajmu, a ulaznica je simboličnih 1 KM za organizovane posjete djece, studenata i penzionera i 3 KM za odrasle. Mislimo kako je ovo dobra prilika za edukativni izlet na kojem će se moći vidjeti brojni minerali od kojih je izgrađena naš planet, izumrli životinjski svijet koji je naseljavao i naše prostore (fosili slona, nosoroga, školjki, ježinaca, raznih riba, biljaka itd.)", poručuju organizatori.

Zastupljena će biti geološka povijest naše zemlje prikazana kroz izloške minerala i fosila mnogobrojnih izlagača, kao i povijest rudarstva i kovačkog zanata na našim prostorima, gdje će uz predavača biti i vjerodostojne makete objekata u kojima se vršila prerada i obrada ruda, autora Ante Buzuka. Sajam je prilika i za kupnju nakita napravljenog od minerala, poludragog i dragog kamenja. U okviru Sajma održat će se razne radionice i predavanja.

Uz posjetu Sajmu moguće je posjetiti i Muzej Franjevačkog samostana u Kreševu te obići staru gradsku jezgru Kreševa koja je zaštićeni spomenik kulture BiH.

Više informacija o radu Zavičajne udruge Kreševski citrin i ovom sajmu možete vidjeti i na web stranici www.kresevski-citrin.com.