Svečana sjednica Općinskog vijeća
92

Safetu Sušiću i njegovim pulenima dodijeljen Grb Zenice

Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Nogometna A reprezentacija Bosne i Hercegovine odlikovana je danas Grbom Zenice za postignute uspjehe, doprinos razvoju sporta i afirmaciju ovog grada u zemlji i svijetu.

Nagradu je preuzeo selektor Safet Sušić na svečanoj sjednici Općinskog vijeća, kojim je obilježen 20. mart, Dan Općine Zenica.

Velikom broju poznatih ličnosti ovog grada obratio se Elvedin Begić, predsjednik Nogometnog saveza BiH, čestitao prisutnima i u ime reprezentacije se zahvalio na priznanju.

"Ovo je još veća obaveza za selekciju i nadam se da će nas sa našim selektorom obradovati. Sretni smo da smo dali doprinos u razvoju Zenice, te što ćemo u narednom periodu nastaviti saradnju i dati još veći doprinos razvoju vaše općine", kazao je Begić.

"Nagrada Zenice" dodijeljena je JU Muzej grada Zenice za dugogodišnji, uspješan i kontinuiran rad na očuvanju kulturne baštine, umjetnosti i historijskog nasljeđa Zenice i njene okoline, a drugu plaketu je dobio Ekrem Kahriman, diplomirani inžinjer mašinstva, za rezultate postignute u oblasti unapređenja komunalnih djelatnosti.

"Plaketa Zenice" dodijeljena je prim. dr. Mirjani Marković, kardiologinji, za dugogodišnji humani i požrtvovani rad posvećen fizičkom, emocionalnom i socijalnom zdravlju ljudi, te Esadu Ćiviću za uspješno rukovođenje Rudnikom mrkog uglja Zenica i ostvarene rezultate.

Nakon dodjele priznanja, svečano je potpisan sporazum o bratimljenju sa Jajcem i Velesom, a sporazume o bratimljenju potpisali su Goran Petrov gradonačelnik Velesa i načenik Zenice Husejin Smajlović, a u ime Jajca načelnik Edin Hozan.

"Olakšajmo jedni drugima i ne čekajmo voz koji neće doći, jer je historija puna takvih primjera. Dragi sugrađani, želim vam sretan Dan Zenice i sutrašnji prvi dan proljeća. Uz obale Bosne i zenički čimbur uživajte u današnjem danu", poručio je načelnik Općine Zenica Husejin Smajlović.