Općina Zenica
1

Kalušić: Iz godine u godinu sve kvalitetniji izbor sportiste godine

Klix.ba
Foto: Klix.ba (Foto: E. M./Klix.ba)
Foto: Klix.ba (Foto: E. M./Klix.ba)
U Gradskoj areni Zenica danas je predstavljen program za Izbor sportiste godine Općine Zenica u organizaciji Općine i Općinskog sportskog saveza.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Na predstavljanju programa novinarima su se obratili predsjednik Organizacionog odbora Izbora sportiste godine Općine Zenica Nebojša Nikolić, Amel Kalušić u ime Općine Zenica, kao generalnog pokrovitelja ovog događaja, Himzo Halać, predsjednik Sportskog saveza Općine Zenica te suorganizator Feđa Jovanović.

Tradicionalna manifestacija će se, uprkos teškoj ekonomskoj situaciji, održati i ove godine, ali sa nešto manjim izmjenama. U dosadašnjim izborima dodjeljivano je 40-ak nagrada, a ove godine će biti dodijeljeno samo 14 priznanja i nagrada.

"Ovo je jedna od težih godina kada je u pitanju bilo koja sfera života, ali Izbor sportiste godine Općine Zenica je tradicionalna manifestacija, kada rezimiramo sve rezultate i sportske uspjehe te biramo najbolje od najboljih", kazao je predsjednik Organizacionog odbora Nebojša Nikolić.

Himzo Halać je sve prisutne upoznao o planu i programu dodjele priznanja te se zahvalio Općini za pomoć u realizaciji ovog projekta.

"Ove godine bit će dodijeljeno 14 nagrada, za najboljeg sportistu i sportiskinju u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji te najboljeg trenera, odabrat ćemo i tri najbolje sportske nade, najbolji sportski kolektiv, najbolji invalidski sportski kolektiv, najbolje sportiste invalide te najboljeg trenera u invalidskim sportovima", kratko je pojasnio Halać.

Arnel Kalušić je kazao kako ova manifestacija iz godine u godinu pokazuje veliki kvalitet, što je bitno za lokalnu zajednicu.

Izbor sportiste godine Općine Zenica bit će održan 26. februara od 19:00 sati u Hotelu Zenica, a iz organizacije ove manifestacije pozivaju sva privredna društva, koja su u mogućnosti, da pomognu realizaciju ove manifestacije.