{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Safet Sušić o demonstracijama: Ljudima je došlo preko glave!

12.2.2014. u 20:00
694
108
Safet Sušić o demonstracijama: Ljudima je došlo preko glave!
694
Safet Sušić o demonstracijama: Ljudima je došlo preko glave!
Safet Sušić, selektor nogometne reprezentacije BiH (Foto: Klix.ba)
Selektor nogometne reprezentacije BiH Safet Sušić prokomentarisao je demonstracije nezadovoljnih građana naše zemlje koji su izašli na ulice tražeći svoja prava i bolje uslove života.
Prije samo nekoliko mjeseci, na ulicama Sarajeva, Zenice, Tuzle, Bihaća, Mostara i drugih bh. gradova, građani su slavili prolazak Zmajeva na Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu.

Ovih dana, građani su ponovo izašli na ulice sa transparentima i zahtjevima na kojima traže smjene političara i odgovornih osoba za trenutno stanje u kojem se država nalazi.

"Znam da je ljudima došlo preko glave. U BiH je izuzetno teška ekonomska situacija, velika je nezaposlenost i bilo je pitanje trenutka kad će ljudi izaći na ulice. Ovo što se dešava je u potpunosti razumljivo. Samo da se ne ode previše daleko", kaže Sušić za Klix.ba.

"Sad je na političarima da zasuču rukave, da nađu rješenje što prije i da se izađe iz ove neimaštine. Mi smo siromašna zemlja, treba dosta vremena da prođe i da naša zemlja stane na noge. Od političara smo svi više očekivali", dodao je selektor.

Sušić će zajedno sa predstavnicima Nogometnog saveza BiH u nedjelju otputovati u Brazil gdje će prisustvovati seminaru selektora, obići trening kamp i hotel gdje će Zmajevi biti smješteni.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: