|

Safet Sušić o demonstracijama: Ljudima je došlo preko glave!

Safet Sušić o demonstracijama: Ljudima je došlo preko glave!
694
Piše: J. H.
12.2.2014. u 20:00
108
komentara
694

dijeljenja
Safet Sušić o demonstracijama: Ljudima je došlo preko glave! Safet Sušić, selektor nogometne reprezentacije BiH (Foto: Klix.ba)
Selektor nogometne reprezentacije BiH Safet Sušić prokomentarisao je demonstracije nezadovoljnih građana naše zemlje koji su izašli na ulice tražeći svoja prava i bolje uslove života.
Prije samo nekoliko mjeseci, na ulicama Sarajeva, Zenice, Tuzle, Bihaća, Mostara i drugih bh. gradova, građani su slavili prolazak Zmajeva na Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu.

Ovih dana, građani su ponovo izašli na ulice sa transparentima i zahtjevima na kojima traže smjene političara i odgovornih osoba za trenutno stanje u kojem se država nalazi.

"Znam da je ljudima došlo preko glave. U BiH je izuzetno teška ekonomska situacija, velika je nezaposlenost i bilo je pitanje trenutka kad će ljudi izaći na ulice. Ovo što se dešava je u potpunosti razumljivo. Samo da se ne ode previše daleko", kaže Sušić za Klix.ba.

"Sad je na političarima da zasuču rukave, da nađu rješenje što prije i da se izađe iz ove neimaštine. Mi smo siromašna zemlja, treba dosta vremena da prođe i da naša zemlja stane na noge. Od političara smo svi više očekivali", dodao je selektor.

Sušić će zajedno sa predstavnicima Nogometnog saveza BiH u nedjelju otputovati u Brazil gdje će prisustvovati seminaru selektora, obići trening kamp i hotel gdje će Zmajevi biti smješteni.
Prijavi grešku


Komentari (108)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...