Negativa(c) dana
0

SAD udijelile BiH brod za Graničnu policiju

Sarajevo-x.com
Da su čelni ljudi institucija u Bosni i Hercegovini jedino sposobni pružiti ruku donatorima koji nam već deceniju i po udjeljuju sadaku po ovom ili onom osnovu pokazao je i najnoviji primjer dodjele broda Graničnoj policiji BiH u Neumu.

Direktor GP-a BiH, Vinko Dumančić, čvrsto je stegnuo ruku Patricka Moona, američkog ambasadora u BiH, čija je vlada izdvojila za nas izgleda "ogromnih i nedostižnih", a tako jadnih 200.000 dolara, američkih dakako. Nasmiješili su se pritom Dumančić i Moon jedan drugom, kako ustaljeni bh. običaj već nalaže, i pozirali fotografima.

Tako su naši graničari konačno dobili brod u koji se na jednom zadatku mogu ukrcati čak dvojica-trojica. Ista takva situacija je u svim drugim oblastima gdje treba sitan napor ili trud kako bismo nešto uložili da bismo imali.

Granična policija BiH dobila novi brod

Tako, na primjer, i preduzeće ZOI '84 čeka na pomoć ovog ili onog kad je u pitanju obnova bob-staze na Trebeviću, baš kao što godinama čekamo na "nepovratna sredstva" i kad je u pitanju obnova skakaonica na Igmanu, ili ozbiljnije ulaganje u ljepoticu Bjelašnicu, gdje su apartmani nikli bez većih poteškoća.

Mogli bismo još dosta nabrajati, ali, da ne bismo otišli u degutantnost, poenta je tu, u BiH je odavno dovoljno ne činiti ništa i čekati milostinju, dok imamo sve više gladnih i nezaposlenih.