{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"SAD su pokazale da ne odustaju i da obavljaju posao koji su obećali"

F
3.5.2011. u 13:55
0
10
"SAD su pokazale da ne odustaju i da obavljaju posao koji su obećali"
0
"SAD su pokazale da ne odustaju i da obavljaju posao koji su obećali"
Foto: Arhiv
Socijaldemokratska partija (SDP) BiH pozdravlja vijest o združenoj akciji američkih i pakistanskih snaga sigurnosti tokom koje je ubijen lider terorističke mreže ''Al Kaida'', Osama bin Laden, saopćeno je iz SDP-a BiH.
Stav SDP-a je ostao isti kao i prije deset godina, kada je predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija u svojstvu tadašnjeg predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, rekao za govornicom Generalne skupštine UN-a u New Yorku: "Karadžić i Osama Bin Laden su dvije strane istog novčića. Ovo je vrijeme da se uđe u trag Karadžiću i Mladiću. Oni su isti kao i svaka druga osoba koja pokušava da uništi temelje naše civilizacije''.

U saopćenju SDP-a se navodi da smrt Bin Ladena dolazi u vrijeme velikih pokreta ka slobodi i demokraciji i u vrijeme kada ljudi širom svijeta odbacuju ekstremizam i totalitarne režime istrajavajući na poštivanju univerzalnih ljudskih prava.

SDP smatra da je jučerašnja akcija snažna poruka svima onima koji hoće da unište vrijednosti zajedničkog društva na kojima počiva današnji svijet, da ne mogu pobijediti. Svijet je dobio šansu za novi početak na temelju upravo onih vrijednosti koje su teroristi svih boja htjeli da unište.

Sjedinjene Američke Države su ovim pokazale da ne odustaju i da obavljaju posao koji su javno obećali u borbi za slobodu, demokraciju i zajednička društva, saopćeno je iz Centra za informisanje SDP-a BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: