BiH
2.4k

Sabrija Adim u novom domu: Ne mogu vjerovati da mi je neko nakon toliko godina pomogao

Klix.ba
(Foto: Općina Centar)
Nakon što je Klix.ba objavio informaciju o Sabriji Adimu, beskućniku koji 21 godinu živi na sarajevskim ulicama, načelnik Općine Centar Dževad Bećirević odlučio je pomoći. Načelnik Bećirević je danas nakon susreta sa Sabrijom izdao nalog da se ovom nekadašnjem pripadniku Armije RBiH pronađe smještaj kako ubuduće ne bi spavao na ulici i u ruševnim objektima.

"Općinski načelnik je odmah reagovao na vijest u medijima i pozvao uposlenike Službe za rad, zadravstvo i socijalna pitanja da stupe u kontakt sa Sabrijom. Nakon što su pronašli Sabriju, načelnik ga je ugostio i odmah izdao nalog da mu se pomogne. Služba je pronašla odgovarajuću stambenu jedinicu na području Mjesne zajednice Pionirska dolina-Nahorevo i sa vlasnikom objekta je dogovoreno da će Općina izmiriti kiriju do kraja godine. Nakon toga Sabrija je smješten u svoj novi dom", rekao je pomoćnik načelnika za rad, zdravstvo i socijalna pitanja Osmo Babić.

Naglasio je da Općina Centar nije ranije reagovala iz razloga što Sabrijina adresa nije prijavljena u Općini Centar, već u Starom Gradu.

"Da smo ga imali na evidenciji Općine Centar pomogli bismo mnogo ranije", naglasio je Babić.

Nakon što je uselio u novi dom Sabrija se zahvalio načelniku Bećireviću.

"Još ne mogu vjerovati da mi je neko nakon toliko godina pomogao. Ovo je za mene najsretniji dan u životu i nemam druge riječi osim hvala načelniku Bećireviću i Općini Centar. Ovo nikada neću zaboraviti. Velika je stvar kada nakon duže od dvije decenije noć ne dočekujete pod otvorenim nebom i kada znate da će vam biti toplo bez obzira na to pada li kiša ili snijeg", kazao je Sabrija.