Novi detalji
4

Šabanović, uhapšena zbog učešća u ubistvu Ranka Eskobara, uoči zločina tražila posao dadilje u Srbiji

M. G.
Azra Šabanović (Foto: Facebook)
Azra Šabanović (Foto: Facebook)
Bh. državljanka Azra Šabanović (22) koja je uhapšena u Sarajevu zbog sumnje da je pomagala u likvidaciji Ranka Radoševića (54) zvanog Eskobar iz Nikšića, mjesec i po prije nego što je Eskobar ubijen tražila je posao bejbisiterice u Beogradu na jednoj Facebook grupi za čuvanje djece.
Ona se sumnjiči da je zajedno s Markom Pijanovićem, dan prije uboistva Eskobara, bila na njegovom parkiralištu, gdje su se predstavili kao kupci automobila i dogovorili s Rankom Radoševićem da se sutradan u 11 sati nađu na benzinskoj pumpi u Rušnju, gdje bi oni njemu dali novac, a on njima vozilo.

No, umjesto njih, na pumpu su došli ubice Luka V. (35) i Stefan Z. (28) koji su sa sedam hitaca ubili Escobara.

Inače, kako pišu srbijanski mediji, Azra je 26. januara navodno pokušala da nađe posao dadilje na Facebook grupi koja broji preko 10.000 članova i istakla da ima dugogodišnje iskustvo u čuvanju djece.

"Drage mame, moje ime je Azra, studentica sam master studija sociologije u Sarajevu. Trenutno sam u Beogradu, a ponekad bih zbog ispita morala na dan-dva u Sarajevo. Imam dugogodišnje iskustvo u čuvanju djece, a donedavno sam čuvala četvero u jednoj porodici. Lokacijski bi mi najviše odgovarao Zemun i okolina Zemuna, ali ako ima linija do mesta stanovanja, onda nema problema. Ako trebate nekoga da čuva vaše mališane, obratite mi se. Lijep pozdrav svima", napisala je u spomenutoj grupi.

Nakon hapšenja Azre, osumnjičene za pomoć u likvidaciji, oglasila se administratorica grupe.

"Dragi članovi, moram s vama podijeliti link i još jednom ponoviti da dobro provjerite koga zapošljavate. Nadam se da niko iz naše grupe nije radio s dolje spomenutom djevojkom. Uhapšena je, napustila je grupu prije tri dana, ali je dugo davala oglase i tražila posao", napisala je administratorica.