Zahvaljujući Klix.ba i FKS
0

Sabahudinu se ispunila želja, počinje trenirati u FK Sarajevo

Piše: T. Sekulić
Sabahudin (lijevo) Foto: Klix.ba
Sabahudin (lijevo) Foto: Klix.ba
Dječaku Sabahudinu Sejdiću ispunila se velika želja, zahvaljujući portalu Klix.ba i Fudbalskom klubu Sarajevo on će početi trenirati fudbal. Presretan danas odlazi na prvi trening na Koševu i nada se da će uspjeti iskoristiti priliku koju je dobio te jednoga dana zaigrati u prvom timu velikog sarajevskog premijerligaša.

Sabahudin sa porodicom živi u veoma teškim uslovima. Ima sestru Medinu, a njegova majka Belma i očuh Krešimir Vukšić su 2011. godine dobili trojke - Saru, Nejru i Farisa. Uz pomoć dobrih ljudi, obnovljen im je stan, ali 320 KM mjesečnih primanja nije dovoljno ni za hranu, a gdje li za ispunjavanje dječijih želja.

Nedavno smo posjetili porodicu Vukšić i tada je Sabahudin kazao da je njegova najveća želja da FK Sarajevo osvoji titulu i da on počne trenirati u tom klubu.

Zahvaljujući portalu Klix.ba i čelnicima tog sarajevskog premijerligaša - želja mu je ispunjena. Dobio je besplatnu godišnju članarinu u FK Sarajevo.

"Odlučili smo ispuniti dječaku želju i omogućiti mu besplatno treniranje u klubu godinu dana. Također, donirat ćemo mu i opremu", saopćili su iz FK Sarajevo.

Sabahudin je zbog ove vijesti presretan.

"Išao sam na sastanak u FK Sarajevo i već danas počinjem trenirati. Igrat ću lijevog beka. Veoma sam sretan što mi je želja ispunjena i hvala vam mnogo. Nadam se da ću se uspjeti dokazati i jednog dana zaigrati u prvom timu", kazao je Sabahudin za Klix.ba.

Inače, svi koji žele pomoći sedmeročlanoj porodici Vukšić doniranjem hrane, odjeće, pelena... mogu ih pozvati na broj 062/001-371 ili im pomoći uplatom na:

UniCredit Bank Kardinala Stepnica, Mostar 88000 Račun: 40013315001 Transakcijski račun: 3386902551994358.