Zahvalio svojim "Hordama zla"
147

Husejinović: Hvala najboljim navijačima, mnogo su mi pomogli

Klix.ba
Dvadesetčetverogodišnji napadač Said Husejinović iz Fudbalskog Kluba Sarajevo prelazi u redove aktuelnog prvaka Hrvatske, ekipu GNK Dinamo iz Zagreba.

"Zahvalio bih se ljudima iz Uprave Fudbalskog kluba Sarajevo, koji su bili zaista jako korektni prema meni i zahvaljujući kojima sam uspio svoju karijeru vratiti na pravi put. Moram da demantujem sve medijske špekulacije oko mog transfera. Ništa od toga nije tačno! Uprava Sarajeva je bila korektna i nikakve tenzije nisu postojale", izjavio je Said Husejinović za zvanični portal kluba FK Sarajevo, koji je bio na novogodišnjem druženju u prostorijama Kluba.

Said nije mogao, a da ne spomene i navijače Sarajeva, kojima je neizmjerno zahvalan za svu podršku koju su mu pružali tokom jesenjeg dijela prvenstva.

"Šta reći za najbolje navijače? Prošao sam mnogo klubova, ali "Horde zla" su zaista najbolje. Jako su mi pomogli i njihov doprinos u mojoj karijeri i mojim nastupima u bordo dresu je izuzetno velik. Ovim putem im se mnogo zahvaljujem na svemu! Nema potrebe da se brinu. Uprava FK Sarajevo i direktor Dino Selimović rade najbolje stvari za klub i Sarajevo može i bez mene doći do titule, za koju sam siguran da će ove godine doći na Koševo", zaključio je Said Husejinović.

Direktor FK Sarajevo, Dino Selimović, poželio je Saidu sretan i uspješan nastavak sportske karijere.

"Said je u protekloj godini dosta toga dao Sarajevu, ali i Sarajevo njemu. Iako bih volio da je odradio ugovor do kraja sezone, Kolegij Kluba je bio saglasan da trebamo iskoristiti ponudu zagrebačkog Dinama koji je jedini bio korektan, kada je u pitanju Saidov transfer. Iskreno se nadam da se nećemo sresti ovoga ljeta u pretkolima Lige prvaka", izjavio je direktor FK Sarajevo Dino Selimović.

I Said i njegov otac su bili saglasni u jednom, da će Said ponovo zaigrati u bordo dresu. Husejinović je za FK Sarajevo odigrao 32 utakmice i pri tome postigao 9 golova, a do sada je igrao u Slobodi iz Tuzle, Werderu iz Bremena, te Kaiserslauternu.