Traže pravdu
62

Sa skupa u Mostaru poručeno: Izborit ćemo se za Davida, Dženana i svu djecu

Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba
(Foto: R. D./Klix.ba)
U Mostaru na Španjolskom trgu je održan skup podrške “Pravda za Davida”. Zapaljene su svijeće, a potpisana je i peticija.

Skupu je prisustvovalo oko 200 građana Mostara sa kojeg su poslali poruku da se na ovaj način žele izboriti za pravdu.

To je potvrdila i Senada Čustović, jedna od organizatorica skupa "Pravda za Davida Dragičevića".

"Svi mi roditelji koji živimo u ovoj zemlji bezakonja, korupcije pravosuđa, tužilaštva dat ćemo podršku da se izborimo za Dženana, Davida i svu djecu", kazala je Senada.

Učesnica skupa Anita Pudar je navela kako je zadovoljna odzivom građana i da je ovo sve potvrda da u BiH još postoji bar malo pravde.

Kristina Miličević iz Mostara, organizatorica skupa, rekla je kako se ovom skupu odlučila pridružiti zato što je majka i zato što je čovjek.

''Dijete je ubijeno u Banja Luci i ja punim srcem podržavam oca Davora i majku Suzanu'', rekla je Kristina.

Podsjećamo, David Dragičević iz Banje Luke je nestao u noći sa 17. na 18. mart 2018. godine, nakon što se udaljio od porodične kuće. Pronađen je 24. marta u rijeci Crkveni od kada je njegova smrt pokrenula brojne rasprave i proteste. Članovi njegove porodice i prijatelji tvrde da je ubijen, a nadležne institucije navode da u njegovoj smrti nema krivičnog djela.

Njegov otac Davor Dragičević podnio je krivičnu prijavu protiv nepoznatog počinioca te je rekao da posjeduje dokaze da se određene stvari montiraju u vezi sa smrću njegovog sina.