{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


S kakvim problemima se suočavaju mediji i novinari

29.9.2012. u 15:32
1
1
S kakvim problemima se suočavaju mediji i novinari
1
S kakvim problemima se suočavaju mediji i novinari
Na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu održana je dvodnevna Međunarodna konferencija Media Accuracy – Challenges of Globalization and Specifics of the Region/Vjerodostojnost medija: Izazovi globalizacije i specifičnosti regiona. U radu konferencije učestvovali su stručnjaci iz oblasti komunikologije i medija iz Hrvatske, Srbije, Makedonije i Bosne i Hercegovine.
Drugog dana konferencije u dva panela raspravljalo se o tehnološkim izazovima sa kojima se suočavaju mediji i novinari u 21. stoljeću, o odnosu medija, biznisa i politike, te o problemima sa kojima se suočavaju novinari u radnoj sredini.

Akcenat posljednjeg dana konferencije stavljen je na razvijanje koncepta medijske pismenosti, kao podrške vjerodostojnosti medija. Panelisti su se složili kako je medijska pismenost još uvijek nerazvijen koncept u većini zemalja regiona, te kako je ona zasad rezultat tek individualnih napora entuzijasta u oblasti komunikologije. Stoga će medijska pismenost biti jedna od centralnih tema Četvrte konferencije "Vjerodostojnost medija" koja će naredne godine biti održana u Ohridu ili u Dubrovniku.

Zbornik radova sa sarajevske Konferencije bit će dostupan javnosti u decembru 2012. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: