{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počela Međunarodna konferencija o vjerodostojnosti medija

28.9.2012. u 16:10
17
0
Počela Međunarodna konferencija o vjerodostojnosti medija
17
Počela Međunarodna konferencija o vjerodostojnosti medija
Na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu danas je počela dvodnevna Međunarodna konferencija Media Accuracy – Challenges of Globalization and Specifics of the Region /Vjerodostojnost medija: Izazovi globalizacije i specifičnosti regiona.
U radu konferencije učestvuju stručnjaci iz oblasti komunikologije i medija iz Hrvatske, Srbije, Makedonije i Bosne i Hercegovine. Tokom rada (u četiri panela) raspravljat će se o medijskim sadržajima i njihovom utjecaju na publiku, ulozi JRTV servisa u regionu, povezanosti medija sa političkim elitama, poziciji novinara u današnjim medijima, obrazovanju mladih novinara i mnogim drugim aktuelnim pitanjima.

Panelisti su uvaženi profesori sa studija novinarstva iz Beograda, Zagreba, Novog Sada, Dubrovnika, Osijeka, Skoplja, Tuzle i Sarajeva, kao i mlađi asistenti i istraživači sa navedenih institucija, te studenti novinarstva. Tako će konferencija po prvi put povezati tri generacije istraživača komunikacijskih nauka.


Ovom konferencijom uspješno se nastavlja saradnja FPN-a iz Sarajeva sa srodim fakultetima univerziteta iz Beograda, Zagreba, Novog Sada, Skoplja, Dubrovnika, Osijeka i Tuzle, kao i drugim institucijama koje se aktivno bave analizom medijskih sadržaja i medijima u Bosni i Hercegovini.

Zbornik sažetaka radova koji će biti predstavljeni na Konferenciji je publikovan, a Zbornik radova sa Konferencije bit će dostupan javnosti u decembru 2012. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: